DRAVA SE NE PREDAJE KRAJ TISE: Film o ratnom heroju Aleksandru Beriću

B. G.

16. 08. 2024. u 11:53

DOKUMENTARNO-igrani film o ratnom heroju Aleksandru Beriću, Novobečejcu, kapetanu bojnog broda, pod nazivom Drava se ne predaje, biće prikazan u amfiteatru pod otvorenim u Novom Bečeju, u četvrtak, 22. avgusta, u 20 časova i to će biti jedno od prvih emitovanja filma nakon njegove premijere.    

ДРАВА СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ КРАЈ ТИСЕ: Филм о ратном хероју Александру Берићу

Velikogospojinski Dani

Film o čuvenom heroju Aleksandru Beriću, koji je bio rodom iz Novog Bečeja. jugoslovenskom mornaričkom oficiru, poznatom kao kapetanu bojnog broda "Drava" tokom aprilskog rata 1941. godine, prilika je da Novobečejci odaju počast svom sugrađaninu, rođenom 13. avgusta 1906. godine u Novom Bečeju,

Berić se istakao hrabrošću kada je njegov brod, napadnut od strane nemačkih aviona, pružio snažan otpor sve do svog potonuća. Poginuo je 12. aprila 1941. godine zajedno sa članovima posade, a posthumno je proglašen za narodnog heroja Jugoslavije.

Film "Drava se ne predaje" istorijska je saga o herojstvu posade broda "Drava", snimljen po scenariju Dragana Spasojevića i u režiji Nikole Lorencina. Ulogu Aleksandra Berića tumači Lazar Đukić, dok glavnu žensku ulogu igra Marija Bergam.

Nakon uspešnog prikazivanja na filmskom festivalu u Sopotu, film je premijerno prikazan u Novom Sadu povodom Dana Rečne flotile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje