"PREDSEDNIK MOŽE BITI STRAŠILO ILI MUMIJA FARAONA..." Medvedev o američkim izborima - Figura lidera je ništa više sem paravana

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

28. 07. 2024. u 16:18 >> 17:01

RUSIJA će budućem predsedniku SAD dati šansu da poboljša odnose i smanji globalne tenzije, ali situacija ne uliva mnogo optimizma, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući izbornu kampanju u SAD i dalje političke izglede.

ПРЕДСЕДНИК МОЖЕ БИТИ СТРАШИЛО ИЛИ МУМИЈА ФАРАОНА... Медведев о америчким изборима - Фигура лидера је ништа више сем паравана

Dmitrij Medvedev, Foto AP

- Za nas je glavna zaštita bezbednosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije. Vodićemo dijalog sa Trampom ili bilo kojim drugim predsednikom sa tih pozicija - naglasio je Medvedev.

Medvedev je naglasio da se Moskva ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, već da samo štiti svoje državljane i da sa te pozicije Rusija nije zainteresovana ko će i na koji način pobediti na izborima u Americi.

- Učinićemo sve da zaštitimo naše građane od najopasnijih pretnji, koje sada eksponencijalno rastu. Naravno, daćemo šansu novom američkom predsedniku da se konačno udalji od ponora u koji Zapad danas gura ceo svet. Ali trenutna situacija ne uliva mnogo optimizma - naveo je on.

Medvedev je priznao da u američkom establišmentu ne vidi nijednu istinski ozbiljnu i odgovornu osobu sa kojom bi mogao da se vodi dijalog.

- Nažalost, američka politika je oronula i suštinski se degenerisala – kao i ceo zapadni svet, što se toga tiče - istakao je zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti.

Kako je istakao, figura američkog predsednika nije ništa drugo do ukras iza kojeg deluje duboka država.

- Pre Bajdena, nijedan američki predsednik nikada nije bio toliko podsmevan u očima građana svoje zemlje i celog sveta. To još jednom dokazuje da je figura formalnog lidera Amerike sada samo ukras, ništa više od paravana - naglasio je zamenik šefa SB Rusije.

On je napomenuo da „sve procese u Sjedinjenim Državama vodi takozvana duboka država, a ne izabrani predsednik“.

- U Ovalni kabinet možete staviti čak i baštensko strašilo, čak i mumiju faraona - ništa se neće promeniti - siguran je Medvedev.

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)