KRITIKE RUSIJE NE PRESTAJU: Medvedev bez trunke ustručavanja ponovo isprozivao Olimpijske igre u Parizu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

29. 07. 2024. u 15:25

OLIMPIJSKE igre u Parizu su sramota, i to ne samo zbog čudaka i transvestita za stolom, koji su skrnavili Tajnu večeru ili zbog toga što su Ruse proglasili za svetske zločince - Olimpijske igre su umrle mnogo pre toga, i potrebno ih je zameniti novim igrama, koje će počivati na sportskim principima, napisao je na mreži "VKontakte" zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

КРИТИКЕ РУСИЈЕ НЕ ПРЕСТАЈУ: Медведев без трунке устручавања поново испрозивао Олимпијске игре у Паризу

FOTO: AP/Tanjug

On je ukazao da je problem rukovodstvo Olimpijskog komiteta, na čijim prijemima je više puta bio, zbog čega, kako je dodao, zna da se na čelu organizacije Igara nalaze ljudi koji nemaju ni "grama časti".

- Ne gajim nikakve iluzije - sport je postao veliki biznis! Čini se da je došlo vreme da se sve u toj kriminalnoj organizaciji sruši do temelja i ponovo izgradi na čistim, otvorenim sportskim principima, u skladu sa zavetom Pjera de Kubertena! Tamo (na prijemima) plešu takozvani partneri, koji sebe smatraju gospodarima, a koji su, u stvari, bezlični korumpirani funkcioneri za kojima zatvor plače. I, u još većem broju, tamo se nalaze nadmeni, važni šefovi međunarodnih federacija sa čašama skupog šampanjca i sjajem u očima. A suština ovog 'sportskog olimpijskog' pokreta su beskrajne zabave, šaputanja, krađa novca, savezi i ostale kriminalne gluposti - rekao je Medvedev. 

- Ali, ko su oni, koga oni predstavljaju? Oni su niko i oni nikoga ne predstavljaju! U Svetskoj antidoping agenciji nema ni trunke časti ni pristojnosti. Samo kanalizaciona jama, kloaka u kojoj pokušavaju da udave neželjene zemlje poput Rusije. Živeo MOK 2.0! - zaključio je Medvedev.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: TURSKA VOJNA VEŽBA: U znak sećanja na 50 godišnjicu turske vojne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!