POSLEDNJI PLES! Ceo svet sa nestrpljenjem čeka teniski klasik Novak Đoković - Rafael Nadal

Novosti online

29. 07. 2024. u 08:37

U drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu, ljubitelji tenisa će imati priliku da prate pravi teniski klasik, susret između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Ovo će biti njihov jubilarni 60. međusobni okršaj, a trenutno srpski teniser ima ostvarenu pobedu više (30:29).

ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС! Цео свет са нестрпљењем чека тениски класик Новак Ђоковић - Рафаел Надал

Foto arhiva VN

Prvi put se Nole i Rafa sastaju nakon četvrtfinala Rolan Garosa 2022. godine, kada je Nadal slavio s rezultatom 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6). Meč će se odigrati u ponedeljak ne pre 13.30 časova na terenu "Filip Šatrije", a biće to drugi meč na ovom terenu nakon duela Ige Švjontek i Dijane Peri.

Đoković i Nadal su do sada odigrali 59 mečeva, što ovaj duel čini najigranijim u istoriji tenisa. Srbin trenutno vodi sa 30:29 u pobedama, ali svaki njihov susret nosi posebnu draž i tenziju. Ovaj meč bi mogao da označi kraj ere velike trojke, koju je činio još i Rodžer Federer, što dodatno povećava značaj ove sportske borbe.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Za Novaka Đokovića ovo je prilika da se domogne olimpijskog zlata, koje nedostaje u njegovoj bogatoj karijeri. Do sada, jedina medalja koju je osvojio na Olimpijskim igrama je bronza, koju je osvojio 2008. godine u Pekingu. Ovo je ujedno i jedina medalja koju je Đoković osvojio na Olimpijskim igrama, a on žarko želi da dopuni svoju kolekciju olimpijskim zlatom.

Đoković i Nadal su se jednom susreli na Olimpijskim igrama, tačnije u polufinalu 2008. godine u Pekingu, kada je pobedu odneo Španac s rezultatom 2:1 (6:4, 1:6, 6:4). Nadal je tada osvojio zlatnu medalju, dok se Đoković domogao bronze, čime je stekao jedino olimpijsko odličje u svojoj karijeri.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Obojica tenisera su u dobroj formi, a njihovi prethodni mečevi na Olimpijskim igrama su pokazali da su spremni da pruže izuzetno kvalitetan tenis. Đoković je na startu Olimpijskih igara ubedljivo pobedio Metjua Ebdena s rezultatom 2:0 (6:0, 6:1), dok je Rafael Nadal srušio Martona Fučoviča nakon velike borbe 2:1 (6:1, 4:6, 6:4).

Očekuje se da će ovaj meč između Đokovića i Nadala biti ne samo sportski spektakl, već i prava poslastica za ljubitelje tenisa širom sveta. Sa velikim rivalitetom, istorijom međusobnih duela i ulogom u vidu olimpijskog zlata, ovaj susret će sigurno biti jedan od najzanimljivijih događaja na Olimpijskim igrama u Parizu. Svi ljubitelji tenisa će sa nestrpljenjem iščekivati ishod ovog meča koji će, bez sumnje, zauvek ostati u istoriji tenisa.

BONUS VIDEO: Spektakularan doček! Kilijan Mbape predstavljen u Realu iz Madrida 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama