uživoRAT U UKRAJINI: Pogođen aerodrom i skladišta NATO municije; Zelenski saopštio loše vesti svom narodu

Novosti online

27. 08. 2024. u 07:28 >> 12:24

RAT u Ukrajini ušao je 915. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Погођен аеродром и складишта НАТО муниције; Зеленски саопштио лоше вести свом народу

Foto: EPA-EFE/YVES HERMAN

Rusija je jutros izvela novi napad na VSU, koristeći rakete i bespilotne letelice, a na meti su bili Kijevska, Zaporoška oblast, Hersonska oblast i Krivi Rog, prenose ukrajinski mediji.

Interfaks Ukrajina navodi da su regionalne vlasti saopštile da je jedna osoba poginula, a dve su ranjene u napadu na Zaporožje. Eksplozije su se čule i u Hmeljničkoj oblasti, a tri hipersonične rakete "kinžal" ispaljene su na zapadne regione, prenosi Unian.

Zelenski: U ruskim napadima poginule četiri osobe, 16 ranjeno

Vladimir Zelenski je rekao da su u noćašnjem ruskom udaru četiri osobe poginule, a 16 je povređeno.

 

Bolan poraz VSU

Ruske snage preuzele su kontrolu nad selom Orlovka u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Orlovka se nalazi na manje od 10 kilometara od Avdejevke i Rusi se od februara bore za to selo.

Ukrajinske snage pokušavaju da se probiju u Belgorodsku oblast

Ukrajinske snage pokušavaju da se probiju preko granice u Belgorodsku oblast, situacija je složena ali pod kontrolom, rekao je gubernator te oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

U Hmeljnickoj oblasti pogođen aerodrom i skladišta NATO municije

Na područje vojnog aerodroma i skladišta municije u gradu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti Ukrajine izvršen je napad, izjavio je za Sputnjik koordinator proruskog ilegalnog otpora u Nikolajevu Sergej Lebedev.

Prema njegovim rečima, na teritoriji aerodroma nalazi se više od trideset skloništa, gde ukrajinski vojnici parkiraju avione i skladište municiju, uključujući NATO rakete vazduh-zemlja velikog dometa koje se koriste za napade u pravcu Krima.

Lebedev je istakao da je u napadu na Starokonstantinov uništen objekat u kome su se nalazili ukrajinski piloti koje su obučavali strani instruktori.

Kako je naveo, u jednom od napada pogođen je objekat koji su često posećivali oficiri, uključujući i strane.

On je dodao da je evakuacija sa mesta napada vršena helikopterima, što može ukazivati na veliki broj žrtava.

Grosi u obilasku Kurske nuklearke

Šef IAEA Rafael Grosi počeo je obilazak Kurske nuklearke.

Grosi je zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu što mu je uputio poziv da dođe u nuklearnu elektranu.

- Pre svega, zamolio bih vas da prenesete zahvalnost predsedniku Ruske Federacije na pozivu u Kursku nuklearnu elektranu u ovakvim vanrednim uslovima - rekao je on obraćajući se zameniku generalnog direktora za međunarodne aktivnosti korporacije „Rosatom“ Nikolaju Spaskom.

Mračna istina o zločinima VSU u Kurskoj oblasti

Stanovnica Kurske Sudže Nadežda Bobrovskaja rekla je za RIA Novosti da vojnici Oružanih snaga Ukrajine pljačkaju grad, žive u "lepim bogatim kućama" i oduzimaju pasoše i mobilne telefone onim stanovnicima koji nisu napustili grad.

Kako poljska vlast sazna za svoje plaćenike u Ukrajini?


Poljske vlasti često saznaju za svoje plaćenike u Ukrajini sa društvenih mreža ili nakon njihove smrti, rekao je za RIA Novosti izvor iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova, koji je želeo da ostane anoniman.
 

Pogođena baza stranih instruktora VSU

U Krivom Rogu pogođena je baza stranih instruktora Oružanih snaga Ukrajine, vojni lekari tretiraju 15 žrtava koje govore engleski, rekao je u utorak za RIA Novosti koordinator proruskog Nikolajevskog otpora Sergej Lebedev.

BONUS VIDEO: Ruski avioni u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD USTANOVA POSTANE PRAVI DOM – SVAKA TOPLA REČ ZA NJIH VREDI VIŠE