NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

SFEROPULOS MENJA FILOZOFIJU DUŠKA IVANOVIĆA: Grk objasnio razloge poraza Zvezde u večitom derbiju

Novosti online

26. 10. 2023. u 21:16

PARTIZAN i Crvena zvezda su se sastali u 5. kolu Evrolige, a imajući u vidu konačan rezultat, i ne čudi reakcija novog trenera crveno-belih, Janisa Sferopulosa.

СФЕРОПУЛОС МЕЊА ФИЛОЗОФИЈУ ДУШКА ИВАНОВИЋА: Грк објаснио разлоге пораза Звезде у вечитом дербију

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, crno-beli su pobedili u neverovatnoj utakmici koja je obilovala velilim brojem preokreta.

Grčki stručnjak je na konferenciji za medije izneo očekivanja posle ovog susreta. Provejavalo je kod njega i zadovoljstvo i nezadovoljstvo.

- Prikizalai smo dobru igru, sem poslednjeg dela utakmice, igrali smo dosta dobro. Nije bilo lako igračima da se prilagode na igru u tranziciji, ali posle lošeg početka počeli smo da igramo sa mnogo više koncentracije. Vratili smo se i kontrolisali igru u drugoj i trećoj četvrtini - rekao je Sferopulos i dodao:

- Krucijalno je bilo u četvrtoj četvrtini kad smo izgubili koncentraciju i gubili smo loptu lako. Dozvolili smo rivalu da nam postigne 35 poena. Na kraju smo morali da ih šaljemo na penale. Nikad nije lako kad se izgubi, uvek želite da pobedite. Procedura je da promenimo filozofiju na terenu. Razočarani smo zbog poraza, ali bilo je dobrih stvari koji nam daju veru za budućnost. Moramo da radimo jako. Očekuje nas još jedan derbi u ponedeljak, važna utakmica. Pričaćemo sa igračima da vidimo šta nije bilo dobro. Čestitam Partizanu na pobedi. Želim da čestitam i mojim igračima. Bila je dobra košarka. Ovaj derbi, kao i prethodni je pokazao da u Srbiji postoje dve ekipe koje igraju dobru košarku i da su među najboljim ekipama u Evropi.

Govorio je potom o atmosferi na tribinama "Arene", i uporedio sa grčkim derbijem čiji je takođe bio akter.

- Bila je uzbudljiva atmosfera. Volim da igram u takvoj. Timovi u Srbiji, Grčkoj i Izraelu prave fanatičnu atmosferu. Sa moje tačke gledišta, svaki navijači imaju pravo da budu fanatični, ali kao profesionalnci ne želimo da imamo nasilja u svakoj državi. Ovde nije bilo ništa loše, mislim da generalno nasilja ne sme da bude u sportu. Na kraju dana bitna je košarka.

Potom je još jednom analizirao utakmicu.

- Odbrana u drugoj četvrtini je bila sjajna, dozvolili smo 11 poena rivalu. Počeli smo loše, ali uspeli smo da se vratimo. To je pozitivno. Jago je odigrao dobro i generalno ima dobrih stvari koje treba da izvučemo iz ove utakmice. Drago mi je kako smo se vratili, dobru odbranu smo igrali 35 minuta. Imali smo samo tri treniniga i nisam imao vremena da stvorimo intezitet na treningu kakav želim. Optimističan sam - zaključio je Sferopulos.

Podsetimo, derbi u ABA ligi na programu je u ponedeljak od 20 sati, a domaćin je kao i ovog četvrtika ekipa Partizana.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu