uživoSRBIJA - GRČKA: Neviđen spektakl! Jokić i Janis u okršaju pred Olimpijske igre

Дарко Николић
Darko Nikolić

22. 07. 2024. u 19:33 >> 20:01

Košarkaška reprezentacija Srbije igra poslednji kontrolni meč pred Olimpijske igre u Parizu - rival je Grčka predvođena zvezdom koja je dvaput bila MVP NBA lige, Janisom Adetokumbom, a prenos utakmice možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

СРБИЈА - ГРЧКА: Невиђен спектакл! Јокић и Јанис у окршају пред Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija - Grčka 24:16

9' - Iako su se petorke promenile, i dalje je visok intezitet srpske odbrane, pa su tako Grci naterani da vrate loptu na svoju polovinu. Novi napad za "orlove", koji vode sa 24:16. Taj napad nije iskorišten, jer je vreme za napad isteklo, a Gudurić je previše kasno izbacio loptu, pa se njegov pogodak ne važi.

9' - Bogdanović poslednji od srpskih startera napušta igru, menja ga Marinković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

9' - Iz samog ćoška terena, tik uz čeonu liniju; Bogdanović pogađa trojku. Grci, nažalost, odmah uzvraćaju pogotkom za tri poena - 23:16.

8' - Dvojica Nikola, Milutinov i Jović, sada su na parketu. Oba tima su izašla iz bonusa, a Grci su očajno šutirali (Vokap, tačnije) i lopta je za Srbiju koja vodi sa 20:13.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

7' - Petrušev, vrlo borben na ovom meču, napravio je grešku u napadu, izgubio loptu, ali onda otrčao u odbranu i sjajnom blokadom zaustavio Vokapa. Na isteku sedmog minuta izglaze iz igre i Jokić i Janis. Grčka zvezda je ubacila pet poena, isto koliko i Jokić, ali Srbin ima i četiri skoka i dve asistencije.

7' - Gudurić i Micić ulaze u igru posle koša Grka i njihovog lukovog zadržavanja lopte, koji je omeo Jokića da izvede dugačko dodavanje. Buni se aktuelni MVP NBA lige...

6' - Odlična akcija Dobrića, Avramovića i Petruševa posle uvođenja lopte iz auta u igru - 14:8 za Srbiju, i to na kratko, jer Grci daju trojku s desne strane (Mitoglu), no odmah uzvraća Bogdanović istom merom - 17:11.

5' - Janis brzo probija odbranu Srbije i daje koš uz faul. Nakon njegova tri poena iz jedne akcije Srbi uzvraćaju dobrom akcijom Dobrića i Petruševa za 12:8.

5' - Jokić odlično uočava utrčavanje Dobrića, kog proigrava i on zakucava. Na drugoj strani terena Janis Adetokumbo prvi put šutira iskosa s leve strane, s poludistance, i pogađa. Ubzrala se igra i - odmah je koš dao Jokić 10:5.

4' - Nova dobra defanziva "orlova", i potom - trojka Nikole Jokića sa 6:0. Uzvraća istom merom Papajnis, iz levogugla - 6:3.

3'  - Jokić je dobro odigrao odbranu i zbunio Grke, potom Petrušev odlično skočio i domogao se lopte. Na drugoj strani terena - baš on je promašio koš. Ostaje 3:0 za Srbiju.

2' - Odlična odbrana Srbije onemogućila je Helene da poentiraju ni iz treće akcije. Jokić nije uspeo da pogodi koš iz teškog skok-šuta unazad, no Petrušev je priskočio, uhvatio loptu i bio fauliran od strane kapitena Grka, Papanikolaua

2' - Posle drugog neiskorišćenog napada Grka, Bogdanović poentira sa oko četiri metra, sa čeone linije - 2:0.

1' - Petrušev je dobro zaustavio Janisa u prvoj akciji Grka, a nije dobro završena ni uvodna srpska, Bogdanović nije dobro šutnuo iz levog ugla.

1' - Utamica je počela! Startna petorka Srbije je Avramović, Bogdanović, Dobrić, Petrušev, Jokić. 

19.57 - Svi igrači Srbije su odradili zagrevanje pa i Dejan Davidovac. Sa druge strane, selektor Grka Vasilis Spanulis je bez Nika Kalatesa na ovom meču, a možda i na Igrama...

19.55 - Pevaju "orlovi" Bože pravde, Jokić i sa rukom na srcu...

19.54 - A sad himne. Najpre grčka...

19.53 - U toku je predstavljanje ekipa. Ovacijama su pozdravljeni "orlovi".

19.33 - Bliži se početak spektakla...

Uoči meča

Posle ne baš idealnog nastupa u Abu Dabiju, ne zbog poraza od moćnih Amerikanaca i Australije, jer rezultati zaista nisu najbitnija stvar na pripremema (ma koliko pobede prijale), odigrana je pomalo čudna, ali bolja utakmica u nedelju uveče.

Rival je bio Japan, koji je ubacio pomalo neverovatnih 20 trojki, ali je i pored toga bio manje-više deklasiran.

Mnogo važnije od toga bilo je koliko će moći da pruže momci koji nisu igrali na turneji. Pre svih kapiten, Bogdan Bogdanović, ali i drugi centar reprezentacije, Nikola Milutinov, te Nikola Jović i Dejan Davidovac koji nisu ni putovali. Svi oni sem Davidovca su igrali, i to prilično zapaženo, ali ... Japan je jedno.

Grčka sa Janisom Adetokumbom, nešto sasvim drugo.

Podsetimo, posle ove utakmice očekuje se i konačna odluka selektora Svetislava Pešića - ko sve putuje u Pariz na Olimpijske igre, a ko će, ipak, morati da propusti najveću svetsku smotru sporta čiji je svečano otvaranje u petak, 26. jula. Prvi meč na Olimpijskim igrama košarkaši Srbije igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država u nedelju od 17.15.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, pratite sve najvažnije, ali i najzanimljivije vesti o njima na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!