PORUČIO CELOM SVETU: Novak Đoković objasnio ko je srpski heroj!

Novosti online

03. 08. 2024. u 17:59

Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraju u finalu olimpijskog teniskog turnira, a dan pred meč za zlatnu medalju Nole je još jednom pokazao koliko mu je stalo da srpskog sporta, a posebno onih koji u njemu daju sve od sebe.

ПОРУЧИО ЦЕЛОМ СВЕТУ: Новак Ђоковић објаснио ко је српски херој!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je i pored povrede kolena pobedio Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu, pa odmah sutradan izveo novi podvig - Novak je preslišao i nezgodnog Italijana, Lorenca Muzetija.

A u danu odmora pred veliko olimpijsko finale, zadivljen onim što je uradila Angelina Topić, rešio je da njoj posveti objavu na Instagramu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I to sve zbog čudesnog zalaganja mlade srpske atličare.

Ona, nažalost, neće biti u završnoj borbi za medalju jer je tokom zagrevanja doživela povredu teže prirode, a o tome je ovako govorio doktor reprezentacije Jovan Đurović:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Snimili smo povređeno mesto rendgenom i magnetnom rezonancom. Odvojilo se parče kosti na samom pripoju ligamenta na kost. Nije se pokidao ligament već se odvojio pripoj s malim delom kosti. To se zove avulzija. U ovoj situaciji to je bolja varijanta. Dobro je što nije ligament, jer kost zaraste, a s ligamentom bi imala problema cele karijere. Moraće da nosi čizmu od četiri do šest nedelja - rekao je Đurović za "Sportski žurnal".

Ostaje pitanje kako je Angelina uopšte mogla da skače i u kvalifikacijama i preskoči 192 centimetara.

- Imali smo sreće da smo joj u prvom minutu posle povrede stavili trake bandaža. One su čvrsto držale nogu pa se nije pojavio otok i preuzele su funkciju ligamenta. Dobila je i lek protiv bolova. Ostalo je učinila Angelina, koja je neverovatan takmičar, čudo prirode - zaključio je doktor.

Saznavši sve ove detalje, Novak Đoković je Angelini posvetio objavu na Instagramu i poručio celom svetu:

- Heroj!

Novak Đoković na Instagramu o Angelini Topić: Heroj! Foto: Printskrin Instagram/djokernole

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)