"REGIONU POTREBNI MIR, STABILNOST I IZVESNOST": Brnabićeva na svečanoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske

Tanjug

09. 07. 2024. u 11:53

OBRAĆANjEM predsednice Narodne skupštine Srbije Ane Brnabić u Banjaluci je održana svečana sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je poručila da su regionu potrebni mir, stabilnost i izvesnost, te da je to moguće učiniti punim poštovanjem Dejtonskog sporazuma i poštovanjem i uvažavanjem srpskog naroda, ma gde on živeo - ništa više i ništa manje od toga.

РЕГИОНУ ПОТРЕБНИ МИР, СТАБИЛНОСТ И ИЗВЕСНОСТ: Брнабићева на свечаној седници Народне скупштине Републике Српске

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Istakala je da joj je čast da se obrati u parlamentu Srpske nedugo nakon što je u njemu usvojena Deklaracija najavljena na Svesrpskom saboru u Beogradu, 8 juna.

Brnabićeva je poručila da je dan održavanja Svesrpskog sabora bio dan kada smo slavili naše zajedništvo i kada je trebalo da ostavimo sve političke razlike po strani.

- To je bio dan u kojem smo uradili nešto za nas, a ne nešto protiv nekog - poručila je Brnabićeva.

Istakla je da je na dan održavanja Svesrpskog sabora kada je usvojena Deklaracija, koja je ratifikovana u NSRS, a uskoro će, najavila je, i u Skupštini Srbije, nedvosmisleno upućen poziv na mir, poštovanje, pijetet prema svim žrtvama rata, kao i na puno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Ni jednom jedinom rečju u Deklaraciji nismo uvredili nijedan narod i nismo povredili teritorijalni integritet nijedne države - poručila je Brnabićeva i istakla da se Svesrpski sabor u svim ostalim aspektima bavio sadašnjošću i očuvanjem naše tradicije, jezika, pisma, običaja, kako to rade i neki drugi narodi.

- Sazivajući sabor u vidu smo imali budućost i da je moguće biti deo srpskog roda, a da to ne bude pretnja nekoj drugoj naciji. Srpsko zajedništvo i molba da se ono poštuje, poruka je za saradnju i zajedničku budućnost svih na Balkanu. Srbija je duboko posvećena saradnji u regionu kako bismo obezbedili mir i stabilnost - rekla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: Skandal! Brnabić dobila ovaj video na mobilni - prete predsednici Skupstine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRINC DŽORDŽ DANAS SLAVI 11. ROĐENDAN: Kejt Midlton objavila novu fotografiju (FOTO)