PREDSEDNIK VUČIĆ SUMIRAO RADNU NEDELJU: Poseta Makrona potvrdila dobre odnose

Novosti online

01. 09. 2024. u 15:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona i značaju tradicionalno dobrih prijateljskih odnosa zemalja, budućim važnim projektima, GLOBSEC2024 sastancima, kao i o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СУМИРАО РАДНУ НЕДЕЉУ: Посета Макрона потврдила добре односе

Foto N. Skenderija

- Za nama je veoma važna nedelja. Poseta francuskog predsednika još jednom je potvrdila tradicionalno dobre prijateljske odnose naših zemalja i naroda. Dogovorili smo mnogo važnih projekata koji će ojačati naše partnerstvo i doneti dobra Srbiji.- rekao je predsednik u instagram objavi.

Predsednik je takođe izjavio da je ove nedelje prisustvovao bitnim sastancima na GLOBSEC2024 konferenciji gde se razgovaralo o važnim pitanjima za Srbiju, naročito o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Mi ćemo nastaviti da se ponašamo odgovorno, da radimo sa našim narodom i pokušamo da sačuvamo mir i njegov opstanak. - rekao je Vučić.

Dodao je da je bilo dobro što je mogao uživo da razgovara sa francuskim predsednikom, kao i da su uspeli da dogovore važne bilateralne posete.

- Do kraja ove godine očekujem i napredak Srbije na evropskom putu. Naša zemlja je posvećena reformama i svom evropskom putu, ali na prvom mestu ekonomskom razvoju i boljem životu svih svojih građana. Važno je da guramo napred i ja ću nastaviti da radim na tome - navodi se u objavi.

BONUS VIDEO:

Razgovor dva predsednika: Vučić i Makron oči u oči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina