NIS podržao Osnovnu školu „Karolina Karas“ u Horgošu

Promo

05. 09. 2024. u 16:21

NOVA savremena oprema za bolje uslove rada.

НИС подржао Основну школу „Каролина Карас“ у Хоргошу

Foto: Promo

Osnovna škola „Karolina Karas“ u Horgošu zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“ kompanije NIS novu školsku godinu dočekuje modernizovana, opremljena novom digitalnom opremom i nameštajem i sa unapređenim sistemom bezbednosti, što će značajno poboljšati uslove za učenje i rad učenika i nastavnika ove škole. 

Foto: Promo

 

Projekat je realizovan u okviru prošlogodišnjeg, jubilarnog ciklusa programa „Zajednici zajedno“, koji je bio usmeren na podršku nauci i obrazovanju, sa ciljem osavremenjivanja nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola i unapređenja rada naučnih ustanova. 

Ovim projektom, stotim po redu koji je kompanija NIS podržala u Kanjiži i čija je vrednost četiri miliona dinara, obuhvaćeno je opremanje školskih učionica digitalnom opremom u vidu interaktivnih tabli, laptop i desktop računara, smart televizora i fotokopir aparata, a zamenjen je i postojeći školski nameštaj. Pored udobnijeg i funkcionalnijeg prostora, poseban akcenat stavljen je na bezbednost, unapređenjem sistema video nadzora postavljanjem kamera i dodatne opreme, čime je obezbeđeno sigurnije okruženje za učenike, nastavnike i posetioce škole.

Foto: Promo

 

Povodom realizacije projekta, školu su obišli Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža i Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS, u pratnji Anite Guljaš Oldal, direktorke škole.

Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS.

- Jako mi je drago da svake godine sarađujemo sa kompanijom NIS, kao i da učestvujemo u njihovim programima. Program „Zajednici zajedno“ svake godine podržava projekte na teritoriji Opštine Kanjiža. Prošle godine bio je raspisan konkurs za ovaj projekat u kome su uspešno učestvovale Srednja škola u Kanjiži, kao i Osnovna škola u Horgošu gde se danas nalazimo i sada je vidljivo i za javnost šta je dobijeno od tih 4 miliona dinara opredeljenih za ovu školu - rekao je Fejstamer i dodao da se raduje novim projektima koji će biti realizovani u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Foto: Promo

 

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS, poželeo je deci srećan polazak u školu i da steknu brojna znanja. 

- Mi smo slušali vaše želje i tako se ovaj projekat realizovao, a tako su se realizovali  i brojni projekti do sada, kojih je bilo 100 i u koje je uloženo oko 85 miliona dinara. Sve je to učinjeno na boljitak zajednice. Vama deci i mladima želim da se bavite naukom i da vidite koliko je nauka lepa - rekao je Borenović.

Anita Guljaš Oldal, direktorka Osnovne škole „Karolina Karas“, istakla je izuzetan značaj  donacije kompanije NIS koja je donela značajne inovacije u radu škole i unapređenju nastavnog procesa. „Duboko se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi na stalnoj podršci, kao i kompaniji NIS koja je omogućila unapređenje naše školske infrastrukture“, rekla je Anita Guljaš Oldal.

Foto: Promo

 

Osnovna škola „Karolina Karas“ ima bogatu istoriju. Prva zvanična školska zgrada u Horgošu podignuta je 1885. godine u centru sela, dok je 1900. godine stari deo škole pored crkve pregrađen od zaostavštine Karoline Karas. Školu danas pohađa 432 učenika, koji će u novoj školskoj godini imati priliku da znanje stiču u savremenom i stimulativnom okruženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI“ OSVAJAJU VRH PIRAMIDE: Invictus Challenge by Mozzart po prvi put na Rtnju