SASLUŠAN ZBOG ČETIRI KRAĐE: Bezobzirni lopov pljačkao na Adi i u Zemunu

J.D.Lj.

28. 08. 2024. u 11:59

U TREĆEM osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je D. B. (20) zbog četiri krivična dela krađa koja je izvršio u toku avgusta 2024. godine na teritoriji GO Zemun i GO Čukarica.

САСЛУШАН ЗБОГ ЧЕТИРИ КРАЂЕ: Безобзирни лопов пљачкао на Ади и у Земуну

Z. Grumić

Okrivljenom se stavlja na teret da je došao na Adu Ciganliju, iskoristio okolnost što se oštećena kupala, oduzeo njenu torbu i pobegao, nakon čega je došao do buvlje pijace u Zemunu zajedno sa maloletnim A. B., prema kome je postupak razdvojen, i od oštećene oduzeo mobilni telefon.

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je došao do kuće oštećenog u Zemunu, ušao kroz otvoren prozor, izvršio premetačinu i oduzeo novac u iznosu od 2.500 dinara i 60 funti, nakon čega je izvršio još jedno krivično delo i to tako što je iz pijačnih kolica koje je oštećena gurala oduzeo novčanik u kojem se nalazilo oko 20.000 dinara, što je ona primetila i počela da viče, ali je okrivljeni pobegao. U prisustvu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu jedna od oštećenih je u prostorijama PS Zemun prepoznala okrivljenog kao izvršioca krivičnog dela na njenu štetu. 

Okrivljeni u tužilaštvu nije želeo da iznosi odbranu i da se izjašnjava na navode krivične prijave, a imajući u vidu da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ometati tok postupka uticanjem na svedoka i da će ponoviti izvršenje krivičnog dela, na predlog Tužilaštva prema okrivljenom je na osnovu rešenja Trećeg osnovnog suda u Beogradu određen pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORA NA INTENZIVNOJ Ne smeju da ga operišu, menadžer za Novosti otkrio nove informacije: Intubiran je, stanje je isto