U NAREDNIM SATIMA STIŽE OSVEŽENJE: Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova sa grmljavinom

Novosti online

17. 07. 2024. u 07:13 >> 07:13

TROPSKI talas koji je zarobio Srbiju ekstremno visokim temperaturama se nastavlja, a najavljena promena vremena, pad temperature, padavine i grmljavina očekuje se krajem ove sedmice, međutim, prema trenutnim meteorološkim prognozama, nakon toga biće umereno toplo.

У НАРЕДНИМ САТИМА СТИЖЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Ови делови Србије на удару пљускова са грмљавином

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ipak, u nekim krajevima u naredna dva sata stići će kratko osveženje.

- U Sremu i Bačkoj u naredna dva sata uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi ponegde praćeni grmljavinom - stoji u najavi RHMZ-a.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio dva upozorenja, i u najavi za područje Srbije za izražen toplotni talas se navodi sledeće :

-Veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastavlja se i narednih dana, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama. Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom – poručuju iz RHMZ-a.

U upozorenju za područje Beograda na izražen toplotni talas se navodi da se veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastavlja se i narednih dana, kada će maksimalne temperature biti u intervalu od 36 do 40 stepeni i uz tropske noći.

Od petka, 19. jula, manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vremenska prognoza za danas

U sredu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, uglavnom posle podne.

Vetar će biti slab i umeren, na severu i zapadu severni, u ostalim krajevima istočni i jugoistočni, a posle podne i u ovim krajevima biće u skretanju na severni. Najniža temperatura od 18 do 25 stepeni, a najviša od 35 do 40 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)