BORIN OPROŠTAJ U VEČNOST Suze, psovke i smeh na komemoraciji: "Svakog jutra iznad Crkve Svetog Marka bićeš sa nama - zauvek"

V. Ilić

07. 09. 2024. u 11:03 >> 12:48

POSLEDNjI pozdrav legendi rokenrola koja je preminula u 72. godini.

БОРИН ОПРОШТАЈ У ВЕЧНОСТ Сузе, псовке и смех на комеморацији: Сваког јутра изнад Цркве Светог Марка бићеш са нама - заувек

Foto: N.Skenderija/V.Ilić

Čačak i Srbija se opraštaju od Borisava Bore Đorđevića koji će danas biti sahranjen na Gradskom groblju.

Duge kolone poštovaoca lika i dela legende rokenrola čekale su u Kulturnom centru u Čačku da prisustvuju komemoraciji i da se upišu u knjigu žalosti.

Među prisutnima su pored porodice bile i Borine kolege. 

Naravno, prisustvovali su njegovi saborci iz "Riblje čorbe", ali i Predrag Peca Popović, Žika Jelić, Daša iz "Legendi", Dejan Petrović, Nikola Selaković, Borin najbolji drug iz detinjstva Prvoslav Prle Savić, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, Vlado Georgijev, otac Gerasim, Miroslav Ilić, harmonikaš Miša Mijatović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba", Goran Šepa Gale iz "Kerbera"...

Govore su Borin u čast držale kolege iz "Riblje čorbe", gradonačelnik Čačka, Miroslav Ilić, Nikola Selaković, Daša iz "Legendi"...

Član grupe "Riblja čorba", Nikola Zorić, najavio je na komemoraciji da će novi album, još neobjavljen, koji nosi naziv "Ljubav i smrt", biti premijerno publici predstavljen za Borin rođendan - 1. novembra.

Foto: N. Skenderija

Miroslav Ilić je u emotivnom obraćanju pustio i suze, a kada se u jednom momentu zabunio, morao je da opsuje - Borinom psovkom.

Foto: N. Skenderija

- Sve što si radio, radio si najbolje, bio si najveći od svih. Svi ostali su mogli da ti pljunu pod prozor. Uvek sam sa ponosom isticao da smo drugari iz gimnazije. Velika je privilegije podeliti sa tobom zlatno doba muzike, ti na jednom, ja na drugom frontu - istakao je Ilić, a kada se zbunio dodao je jedno sočno:

- Što bi rekao Bora, "j*** ga ne izdržah".

Foto: N. Skenderija

Ministar kulture Nikola Selaković se u ime predsednika Aleksandra Vučića oprostio od Bore.

Foto: N. Skenderija

- Pripala mi je velika čast i dužnost da se u ime predsednika oprostim od legende. Bio je veći od života, istinski živeo ono što je pevao, a mi smo učili iz tih pesama. Rečima je slikao život onakav kakav jeste. Zauvek sa nama, uz svako svitanje iznad crkve Svetog Marka. Mnogo ljubavi je imao prema svom narodu, učio nas da živimo bolje. Vitez Sretenjskog orden, Čačanin, Beograđani, zvezdaš, Srbin... Naučiio nas je da prepoznamo lepotu u običnim danima - poručio je Selaković.

Da podsetimo, primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta.

Milan iz "Nevernih beba": Bora je bio na čelu rok bunta, naš uzor i legenda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH REŠITE TO Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)