uživoRAT U UKRAJINI: Zelenski o dubljim napadima unutra ruske teritorije; Gerškoviču strogi zatvor zbog presude za špijunažu

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 07. 2024. u 07:11

RAT u Ukrajini – 878. dan. Ukrajinske vlasti tvrde da su tri civila poginula, a da je petoro ranjeno u ruskom raketnom udaru na Nikolajev. Sa druge strane, u napadu ukrajinskih dronova na Kursku oblast poginula je jedna, a povređene dve osobe. Volodimir Zelenski pozvao članove britanske vlade da apeluju na saveznike da dozvole Kijevu upotrebu raketa velikog dometa protiv Rusije. Američkog novinara Evana Gerškoviča sud u Jekaterinburgu poglasio krivim za špijunažu i osudio na 16 godina strogog zatvora.

РАТ У УКРАЈИНИ: Зеленски о дубљим нападима унутра руске територије; Гершковичу строги затвор због пресуде за шпијунажу

Foto: AP Photo/Laurent Cipriani

Ukrajinci tvrde: Ruski projektil pogodio dečje igralište

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je ruski projektil pogodio dečje igralište u gradu Nikolajevu na jugu Ukrajine pritom ubivši jedno dete i dve odrasle osobe i ranivši još pet.

Sa druge strane, prema navodima gubernatora Kurske oblasti najmanje jedna osoba je poginula kada je ukrajinski dron pogodio ruski manastir u tom regionu. Aleksej Smirnov dodao je da su dve osobe povređene usled pada oborene bespilotne letelice.

Zelenski o dubljim napadima unutra ruske teritorije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se članovima britanske vlade u Londonu gde je ponovio poziv zapadnim saveznicima da dozvole napade na ciljeve dublje na teritoriji Rusije i pozvao London da ubedi partnere da uklone organičenja o ukrajinskoj upotrebi njihovog oružja.

Premijer Britanije Kir Starmer predstavio je Ugovor o podršci izvozu odbrane koji će Ukrajini omogućiti da iskoristi 3,5 milijardi funti.

Američki novinar optužen za špijunažu u Rusiji

Ruski sud proglasio je u američkog novinara Evana Gerškoviča krivim za špijunažu i osudio ga na 16 godina strogog zatvora.

Gerškoviču, koji je negirao bilo kakvu krivicu, suđeno je u Jekaterinburgu nakon što je optužen da je pokušao da prikupi osetljive informacije o fabrici tenkova.

Gerškovičev poslodavac, Volstrit džornal, odluku suda je nazvao "sramotnom i lažnom osudom". Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da će Vašington nastaviti da se zalaže za njegovu slobodu.

BONUS VIDEO: RUSKI TOP GAN - Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAZGOVARALI TRAMP I ZELENSKI: Ukrajinski lider se oglasio nakon sastanka - Evo kakvi su rezultati (FOTO)