IRAN ODLUČIO DA NAPADNE IZRAEL? Izdat proglas pilotima da izbegavaju vazdušni prostor

Novosti online

05. 08. 2024. u 21:06

IRAN je izdao proglas pilotima i kompanijama da izbegavaju njegov vazdušni prostor usled stalnih pretnji iranskih zvaničnika o napadu na Izrael, piše Val Strit Žurnal.

ИРАН ОДЛУЧИО ДА НАПАДНЕ ИЗРАЕЛ? Издат проглас пилотима да избегавају ваздушни простор

Foto printskrin youtube / AP

Obaveštenje Irana je usledilo nakon što je američki državni sekretar Entoni Blinken juče tokom telefoskog razgovora rekao ministrima vanjskih poslova grupe G7 da bi Teheran mogao napasti Izrael unutar 24 do 48 sati, prema informacijama dvojice diplomata upoznatih s razgovorom.

Blinken nije naveo kakav bi oblik napad mogao imati. 

Iran odlučio da napadne Izrael?

Iran je doneo odluku da napadne Izrael, rekao je danas izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac, piše izraelski dnevnik "Jerusalim post".

- Iran nas je obavestio da namerava da napadne Izrael - naglasio je Kac.

Prema pisanju lista, Izraelu je poruku Irana preneo mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, koji je pozvao Kaca direktno, da mu objasni da je ovu informaciju dobio od vršioca dužnosti šefa iranske diplomatije Ali Bagerija.

U razgovoru koji je Bageri vodio sa ministrom spoljnih poslova Bahreina Abdulatif Bin Rašid Alzajanijem on je izrazio odlučnost njegove države da odgovori na ubistvo lidera političkog biroa palestinske militantne organizacije Hamas u Teheranu prošle sedmice.

Izrael nije preuzeo odgovornost za napad.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza