MEMORANDUM O SARADNJI: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Sportski savez Srbije potpisali važan dokument o zaštiti dečjih prava

N. Iljukić

30. 07. 2024. u 14:13

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Sportski savez Srbije potpisali su danas Memorandum o saradnji čiji je prioritet zaštita dečjih prava na internetu. Ovaj sporazum, u periodu od 3 godine, obavezuje na energičan i kontinuiran rad na unapređenju sveobuhvatne zaštite dečjih prava, posebno u vezi sa korišćenjem informaciono-komunikacionih tehnologija i poboljšanjem uslova za bezbednost dece na internetu.

МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ: Министарство информисања и телекомуникација и Спортски савез Србије потписали важан документ о заштити дечјих права

Sportski savez Srbije

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Sportski savez Srbije zajednički će sprovesti niz aktivnosti kao što su kreiranje zajedničkih projekata i kampanja, organizovanje programa edukacije i prevencije nasilja nad decom, saradnja u oblasti bezbednosti dece, saradnja sa Nacionalnim kontakt centrom za bezbednost dece na internetu, zajedničko učešće na edukativnim događajima i zajedničko delovanje protiv digitalnog nasilja. Kroz sprovođenje ovih aktivnosti, Ministarstvo i Sportski savez Srbije će zajednički raditi na ostvarivanju ciljeva saradnje iz Memoranduma, pružajući podršku deci, njihovim roditeljima i starateljima u borbi protiv digitalnog nasilja i unapređenju bezbednosti dece u digitalnom okruženju.

- Saradnja sa Sportskim savezom Srbije predstavlja važan korak ka stvaranju sigurnijeg okruženja za našu decu na internetu. Kroz zajedničke napore težimo da obrazujemo mlade generacije u vezi sa bezbednom upotrebom interneta i očuvanjem njihove privatnosti. Potpisivanje ovog sporazuma je način da dodatno osnažimo i institucionalizujemo rad Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu i da kroz kontinuiranu saradnju sa Sportskim savezom Srbije osiguramo bezbedno odrastanje dece u Srbiji. Imamo zajednički cilj ka kome stremimo, a to je da postignemo najviši mogući stepen zaštite naše dece i da ih na sve načine opskrbimo znanjima i veštinama tako da mogu da prepoznaju i na ispravan način se suoče sa svim izazovima koje sa sobom nosi digitalni svet. Hvala Sportskom savezu Srbije koji je prepoznao važnost ovog sporazuma. Naš zadatak je da u budućnosti radimo još intenzivnije i odgovornije, da kreiramo ambijent u kome će deca nesmetano moći da napreduju i razvijaju se, zaštićeni od svih opasnosti koje sa sobom nosi digitalni svet  – izjavio je ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Ponosni smo što smo prepoznati kao ključan partner u zaštiti dečjih prava na internetu, iako smo mi ti koji insistiramo na aktivnostima koje isključuju upotrebu tableta i telefona i neprestano naglašavamo koliko je važno da se mladi ljudi bave sportskim sktivnostima. Da su im u rukama umesto elektronskih uređaja, lopte, reketi, sportski rekviziti, a u glavi umesto milion agresivnih i zbunjujućih informacija, mir i fokus kako mogu da unaprede svoje zdravlje, svoj život, kako da postanu najbolja verzija sebe. Sportski savez Srbije, kroz veliki broj aktivnosti i projekata poput Lige malih šampiona i Malog sajma sporta, Sajma sporta, radi na promociji zdravog života i očuvanju mentalnog zdravlja dece. Saradnja sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija omogućiće nam da proširimo delovanje i utičemo na još veći broj dece. Zadovoljan sam što učestvujemo u ovako važnom projektu, rekao bih od nacionalnog značaja. Ponosan sam što Vlada Republike Srbije prepoznaje i podržava aktivnosti vezane za siguran rast i razvoj naše dece. Verujem da ukoliko se pored ove sjajne inicijative Ministarstva informisanja i telekomunikacija, uključe svi koji na bilo koji način rade sa decom, učitelji, treneri, ali i porodice, možemo da računamo na sigurnu, zdravu i naprednu budućnost - izjavio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!