AMERIKANCI, VIDITE LI OVO! Novak Đoković mora igrati na Ju-Es openu

Tanjug

24. 06. 2022. u 14:32

Skoro šest hiljada ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se od vlasti Sjedinjenih Američkih Država traži da dozvole da najbolji srpski teniser Novak Đoković igra na turnirima u ovoj zemlji, prenose američki mediji.

АМЕРИКАНЦИ, ВИДИТЕ ЛИ ОВО! Новак Ђоковић мора играти на Ју-Ес опену

FOTO: Tanjug

"Dozvolite Đokoviću da igra ove godine na Ju-Es openu" naslov je peticije, koju je do danas na stranici "Change.org" potpisalo 5765 ljudi.

Fanovi najboljeg srpskog tenisera su razočarani, jer Đoković zbog aktuelnih pravila o vakcinaciji neće moći da igra na američkom tlu.

Američki mediji podsećaju da se Đoković i dalje vodi kao nevakcinisani stranac, zbog čega ne može da igra na teritoriji SAD.

- U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Đokoviću zabrani nastup na Ju-Es openu. Američka vlada i Teniski savez SAD (STA) moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i Đoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto, USTA - stoji u objašnjenju ove peticije.

Američki mediji podsećaju da će svi koji budu želeli da dođu u SAD morati da imaju negativan test na korona virus, a međunarodni putnici pored toga moraju da poseduju i dokaz o vakcinaciji.

Đoković je već propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD.

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

Ju-Es open u Njujorku na programu je od 29. avgusta do 11. septembra. Trebalo bi da Đoković pre poslednjeg grend slem turnira sezone igra na mastersima u Sinsinatiju i Montrealu.

BONUS VIDEO - Poruka rumunske teniske lepotice čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!