TIP DERBI: Autsajder traži čudo protiv "đavola"

Ž. U.

22. 06. 2024. u 07:00

NAJBOLjI tim Rumunije osokoljen trijumfom nad Ukrajinom postao pretnja Belgiji

ТИП ДЕРБИ: Аутсајдер тражи чудо против ђавола

Aleksa Stanković

Autsajder želi da ponovi čudo sa premijere na Evropskom prvenstvu. Rumunija je šokirala i savladala Ukrajinu (3:0) u prvom duelu Grupe E. Sada cilja još jedan podvig, u subotu (21.00) sa Belgijanicima, koji bi ih doveo nadomak prolaska u narednu fazu.

Rezulatat iz prvog kola dobija još veći značaj, jer je to bila prva pobeda naših komšija u 2024. godini. Ubeležili su tri remija: Bugarska i Lihtenštajn (0:0), Severna Irska (1:1), poraženi su od Kolumbije sa 3:2.

“Crveni đavoli”, iako su u velikim problemima, imaju napram sebe rivala napunjenog samopouzdanjem. Nisu se proslavili protiv Slovačke, izgubili su od na papiru slabije selekcije od njih (0:1). Doduše, imali su i tu nesreću da VAR interveniše i poništi im dva gola. Sada, izabranici Domenika Tedeska, kome je to bio prvi poraz na klupi nacionalnog tima od februara 2023, moraju da idu na sve ili ništa.

Ovo će biti prvi okršaj između dva tima, još od 2012. godine. Poslednja tri dvoboja nisu imala takmičarski značaj. Rumunija je u dva od tri prijateljska megdana odnosila pobede (2:1, 1:0), dok je Belgija trijumfovala jednom (2:1).

Prethodni put kada je njihov duel imao takmičarski značaj bilo je to u kvalifikacijama za SP 1994. Tada su oba tima, upisala po pobedu na domaćim terenima (1:0, 1:2).

SUBOTA, 21.00: BELGIJA – RUMUNIJA  2-3  (kvota, 2.10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone