IZRAEL ZALUTAO U ELITU: Iskoristili što je Rusija izbačena zbog rata, a oni nisu

O. M.

06. 09. 2024. u 11:48

BELGIJA će u petak, od 20.45, na stadionu "Nađerdej" u Mađarskoj ugostiti Izrael u prvom kolu Grupe B Lige nacija.

ИЗРАЕЛ ЗАЛУТАО У ЕЛИТУ: Искористили што је Русија избачена због рата, а они нису

Foto: Profimedia

Kao da im nije dovoljno što se nalaze u "grupi smrti" sa Belgijom, Francuskom i Italijom, Izraelci će zbog sukoba u Gazi svoje mečeve kao domaćini igrati na neutralnom terenu, čime su njihove šanse za opstanak značajno umanjene. Doduše, protiv Belgije će i gostovati na neutralnom terenu, zbog bezbednosnih rizika s kojima se suočava Belgija u poslednje vreme na "škakljivim" fudbalskim utakmicama.

Doduše, oni su se u A ligu i plasirali na ne baš regularan način, kao pobednici grupe u kojoj Rusiji nije bio dozvoljen nastup. Tako su sa dvema pobedama nad Albanijom, uz dva remija sa Islandom osvojili ovu krnju grupu B lige i dobili priliku da nastupe u elitnom razredu.

Kako je u međuvremenu promenjen i sistem takmičenja, pa će od sada i trećeplasirani tim morati da se bori za opstanak, jasno je da Izraelci nemaju mnogo velike šanse da i u narednom ciklusu budu članovi A lige.

S druge strane, Belgija je od osnivanja ovog takmičenja stalni član elite. "Đavoli" su dva puta završavali kao drugi u grupi, a jednom i kao prvi, kada na završnom turniru ipak nisu mogli dalje od četvrtog mesta.

Belgija od ispadanja sa Evra nije igrala utakmice, dok je Izrael imao provere protiv Mađarske (0:3) i protiv Belorusije (4:0).

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,69)

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...