SRBI SA SEVERA KiM DANAS ORGANIZUJU PROTEST: Veliko okupljanje protiv terora Kurtijevog režima

D. Z.

07. 08. 2024. u 08:50

SRBI sa severa Kosova i Metohije okupiće se danas na mirnom protestu koji će se u 11.00 sati održati na Trgu braće Milić nadomak glavnog mosta na Ibru, a protiv otvaranja ovog mosta, ali i da mirnim i demokratskim putem iskažu protest zbog zatvaranja Pošti u opštinama na severu Kosova i Metohije i drugih jednostranih akcija prištinskih vlasti.

СРБИ СА СЕВЕРА КиМ ДАНАС ОРГАНИЗУЈУ ПРОТЕСТ: Велико окупљање против терора Куртијевог режима

foto d.z.

Inače, uprkos protivljenju predstavnika zemalja Kvinte, prištinske vlasti najavile su otvaranje za saobraćaj ovog mosta na kojem se od 1999. godine dogodilo više od hiljadu etnički motivisanih napada Albanaca iz južnog dela grada. U 26 sukoba upotrebljeno je oružje, suzavac, šok i dimne bombe, gumeni meci i bojeva municija obeležili su sve velike sukobe, a dvoje Srba je ubijeno 17. marta 2004. godine, dok je ranjeno na desetine Srba.

Zato će sa današnjeg protesta Srbi sa severa poslati poruku da žele samo mirno da žive u svojim sredinama koje su poslednjih par godina okupirali pripadnici tzv. kosovske policije, dok prištinske vlasti gotovo svakodnevno nastavljaju sa otimanjem srpske imovine i zatvaranjem srpskih ustanova i preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza