SINIŠA MALI NA EKSPO GRADILIŠTU: Ministar finansija predao Dosije za priznanje Specijalizovane izložbe EXPO 2027 Beograd (FOTO)

Novosti online

05. 09. 2024. u 09:00 >> 09:07

PRVI potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali predao je u kampu Građevinske direkcije Srbije na Ekspo gradilištu Dosije za priznanje Specijalizovane izložbe EXPO 2027 Beograd generalnom sekretaru Međunarodnog biroa za izložbe, Dimitriju Kerkentzesu.

СИНИША МАЛИ НА ЕКСПО ГРАДИЛИШТУ: Министар финансија предао Досије за признање Специјализоване изложбе ЕXПО 2027 Београд (ФОТО)

FOTO: Novosti

Dosije predstavlja sveobuhvatan dokument sa svim preciznim informacijama, planovima i aktivnostima potrebnim da bi Specijalizovana izložba EXPO 2027 Beograd bila uspešno realizovana, prema odredbama Konvencije o međunarodnim izložbama.

FOTO: Novosti

 

Predaja ovog dokumenta označava značajan korak ka finalizaciji priprema i potvrdi naše uloge domaćina najvećeg događaja čiji je Srbija ikad bila domaćin.

Mali: Radovi na pripremi izgradnje objekata za Ekspo teku po planu

 Radovi na pripremi za izgradnju objekata za Ekspo 2027 teku po planu, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je generalnom sekretaru Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitriju Kerkentzesu predao dosije za priznanje izložbe.

- To je poslednji, ali najvažniji dokument koji treba da predamo kako bismo i formalno završili kandidaturu za domaćina Ekspo-a 2027 - rekao je Mali.

Dodao je da je to dokument koji sadrži najviše detalja oko pravnih, finansijskih aspekata izložbe, kao i učesnika izložbe. Mali je naveo da se sada radi do jedan sat noću, da su počeli radovi iznad zemlje, da su svi šipovi postavljeni i da već ima oko 80 stubova koji se vide iznad zemlje.

Najavio je da će polovinom oktobra početi izgradnja 1.500 stanova, a na proleće i izgradnja Akvatik centra. Istakao je da će 26. novembra biti održana skupština BIE i da se može očekivati da će dan kasnije, dakle 27. novembra iz Vlade Srbije krenuti pozivi ka zemljama za učešće na Ekspo 2027 u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Srbija bi tada trebalo da dobije i zastavu izložbe.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

 

FOTO: Novosti

 

FOTO: Novosti

 

FOTO: Novosti

- Danas je važan dan, danas predajemo Dosije za priznanje izložbe koji je poslednji, ali i najvažniji dokument - rekao je Mali.

 

FOTO: Novosti

 

FOTO: Novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio