RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Stižu pljuskovi, čak četiri dela Srbije na udaru

Novosti online

20. 08. 2024. u 13:01

PODSETIMO, RHMZ je jutros upalio alarme za celu Srbiju i upozorava na kratkotrajne vremenske nepogode!

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Стижу пљускови, чак четири дела Србије на удару

Foto: Novosti

Kiše danas u pojedinim delovima Srbije može pasti preko 20 milimetara za kratko vreme, uz mogućnost grada i jakog ili olujnog vetra, navodi se u najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi i grmljavine lokalno će biti intenzivniji (preko 20 mm za kratko vreme), praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom danas (20. avgusta) pretežno u centralnim i južnim krajevima, a sutra (21. avgusta) izolovano i na području Vojvodine.

Toplo i nestabilno

U meteorološkoj najavi RHMZ saopštava da će vreme biti danas promenljivo oblačno, toplo i sparno, sa mogućom kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima, posebno u centralnim i južnim delovima Srbije.

Ponegde, pljuskovi mogu biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. U područjima van grmljavinskih oblaka, vetar će biti slab do umeren, različitih smerova, dok će u donjem Podunavlju, Braničevu i Banatu povremeno biti pojačan, uglavnom južni i jugoistočni. Temperatura će se kretati od 27 stepeni Celzijusa na zapadu i jugu Srbije do 34 stepena Celzijusa u Banatu.

Popaljeni meteoalarmi

Cela Srbija je danas pod žutim i većim delom pod narandžastim meteoalarmom. To znači da vreme može biti opasno. Alaram je negde upaljen i zbog čak tri pojave - pljuskova, grmljavine i visokih temperatura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISLAMISTA RAMOVIĆ ZASTRAŠIVAO VIDEO-TESTAMENTOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Pretio da će posle njega  doći još stotine takvih