TRI DANA PLJUSKOVA Najnovije upozorenje RHMZ-a: Pašće puno kiše za kratko vreme - popaljeni alarmi zbog tri pojave

Novosti online

26. 08. 2024. u 13:05

RHMZ je izdao najnovije upozorenje na nestabilno vreme tokom sutrašnjeg dana.

ТРИ ДАНА ПЉУСКОВА Најновије упозорење РХМЗ-а: Пашће пуно кише за кратко време - попаљени аларми због три појаве

Foto: Novosti

Biće promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, toplo i nestabilno, pa se uz lokalni razvoj oblačnosti mestimično očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom i prosečnom količinom padavina koja u većini mesta neće biti velika (od 5 do 10 l/m2).

Samo se na zapadu i jugozapadu Srbije izolovano mogu javiti i intenzivni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 l/m2 za kratko vreme.

Utorak, sreda i četvrtak donose pljuskove sa grmljavinom

Danas posle podne u Pomoravlju, na istoku i jugoistoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Od utorka se očekuje manji pad maksimalnih temperatura (najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C) uz povećanje nestabilnosti.

Sutra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, toplo i nestabilno pa se uz lokalni razvoj oblačnosti mestimično očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom i prosečnom količinom padavina koja u većini mesta neće biti velika (od 5 do 10 l/m2) dok se samo na zapadu i jugozapadu Srbije izolovano mogu javiti i intenzivni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 l/m2 za kratko vreme.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, a u oblastima južnije od Save i Dunava uz lokalni razvoj oblačnosti i sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Od petka do nedelje pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 34 °C.

Meteoalarmi zbog tri pojave

Danas je u Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm zbog ekstremno visokih temperatura.

U nekim delovima Srbije sutra će na snazi ostati žuto upozorenje na ekstremno visoke temperature. Ipak, meteoalarm biće upaljen i zbog pljuskova i grmljavine.

Narandžasti meteoalarm zbog pljuskova biće na snazi u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Jugozapadnoj Srbiji. U svim delovima Srbije na snazi je žuti alarm zbog grmljavine.

U sredu će situacija sa meteoalarmom biti slična. Prema prognozi RHMZ-a, žuti meteoalarm za kišu na snazi je u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji, dok je u celoj zemlji na snazi žuto upozorenje zbog visokih temperatura.

Od upozorenja na grmljavinu biće izostavljeni Beograd, Srem, Banat i Bačka.

BONUS VIDEO: SELjAČKI PARTI U MOKRINU: Za pobedu u čikarošu moraš da slušaš Sosu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!