uživoPOTERA ZA UBICOM POLICAJCA: Opsadno stanje u Loznici - stigla Žandarmerija

V. Mitrić

18. 07. 2024. u 09:46 >> 11:49

U LOZNICI je opsadno stanje nakon što je noćas ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), a ranjen njegov kolega Vjekoslav Ilić (50).

ПОТЕРА ЗА УБИЦОМ ПОЛИЦАЈЦА: Опсадно стање у Лозници - стигла Жандармерија

Foto: Novosti

Sveće i cveće na mestu ubistva

Na mestu gde je ubijen policajac ostavljeno je cveće i upaljena sveća.

Foto: Printskrin/Instagram

Muk u kući ubijenog policajca

Majku Ljilu vest o smrti sina zatekla je u Švajcarskoj, gde joj živi ćerka. Otac Milenko je od Hitne pomoći jutros oko pet časova saznao za tragediju.Tužni otac je pod snaznim sedativima.

Foto: V. M.

Ministar Nenad Nešić izrazio saučešće

Povodom tragičnog događaja u Loznici, gde je u napadu život izgubio policajac Nikola Krsmanović, ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić je izrazio duboko saučešće porodici stradalog, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i svim građanima Republike Srbije. 

- Ovaj tragični gubitak podseća nas na svakodnevne rizike i opasnosti sa kojima se suočavaju policajci dok obavljaju svoju dužnost zaštite građana i očuvanja javnog reda. Policajac Nikola Krsmanović je izgubio život štiteći zajednicu i zbog toga zaslužuje naše najveće poštovanje i zahvalnost - istakao je Nešić.

Ministar Nešić naglašava važnost međunarodne saradnje u oblasti bezbednosti, posebno između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, kako bi se osigurala bezbednost svih građana. 

- U ovim teškim trenucima, stojimo uz naše srpske kolege i prijatelje, pružajući im podršku i solidarnost. Republika Srbija može računati na našu spremnost da zajednički radimo na prevenciji kriminala i zaštiti života i imovine naših građana - dodao je Nešić.

Od trenutka napada, Ministarstvo bezbednosti BiH je, zajedno sa svim relevantnim agencijama, uključeno kao pomoć u rasvetljavanju svih okolnosti ovog zločina. Ministar Nešić je sve vreme na vezi sa MUP-om Republike Srbije, pružajući svu moguću podršku u istrazi.

Ministar Nešić apeluje na nadležne organe da učine sve što je u njihovoj moći da se počinilac ovog strašnog zločina privede pravdi i odgovara za svoje postupke.

- Porodici preminulog policajca, kao i njegovim kolegama i prijateljima, izražavam najdublje saučešće i želim im snagu u ovim teškim trenucima. Imajući u vidu da je Nikola stradao od ruke nečoveka koji veliča Adolfa Hitlera i OVK, svojim heroizmom i žrtvom ušao je u večnost zajedno sa najvećim herojima srpskog naroda - zaključio je Nešić.

Stigla Žandarmerija

U Loznicu je stigla Žandarmerija, pripadnici Uprave kriminalističke policije, brojni specijalci.

Opsadno stanje u Loznici

Već u centru Lipničkog Šora, na magistrali Šabac—Loznica, saobraćaj do grada preusmerava se na sela Kozjak, Lipnica, Dobrić. Veliki broj policijski ekipa je na tom i drugim područjima.

Pored lokalne policije, tu su i njihove kolege iz drugih gradova, od Šapca do Beograda. Sve se kontroliše. Potraga za ubicom traje neprekidno. Sve se redom "češlja", istražuje, analizira.

Građani Loznice su u šoku nakon svega što se dogodilo.

Podsetimo, Hajziri Artan (33) je, nakon zaustavljanja od strane pogranične policije, izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, Albanac je otvorio vatru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev