DOMAĆI, A PREFINJEN: Bakin kolač oduševiće sve generacije (VIDEO)

Novosti online

05. 04. 2023. u 15:21

DOMAĆE testo punjeno bogatim filom

ДОМАЋИ, А ПРЕФИЊЕН: Бакин колач одушевиће све генерације (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Kolač za koji se kaže da govori sve jezike.

Domaći kolač - sastojci:

5 jaja

100 gr šećera
4-5 jabuka srednje veličine
100 gr oraha, malo cimeta
200 gr suvog grožđa
100 ml ulja
riban korica limuna
1 čapša od jogurta (200 gr) griza
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo

Domaći kolač - priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, 100 gr suvog grožđa, koricu limuna  ulje, griz i sve dobro izjednačiti.

Jabuke izrendati, dodati po želji šećera da malo odstoje, pa ih iscediti ili im dodajte 1 kašiku griza da upije tečnost. Dodajte u jabude cimeta i suvo grožđe. Kuglof podmažite i pospite brašnom ili obložite folijom. Testo podelite na tri dela, a jabuke na dva.

Na dno stavite prvu trećinu testa pa pola jabuka, zatim testo i drugi deo jabuka. Završite sa testom. Lepo poravnajte. Rernu ugrejte na 210 stepeni C pa pecite 30 min., pa smanjite na 200 stepeni i pokrito odozgo folijom. 

Foto: Privatna arhiva

 

Pecite još pola sata. Kolač neka stoji pokriven u kuglofu da se ohladi koliko možete biti strpljivi da ga možete bolje izvaditi. Pospite prah šećerom i vanilin šećerom. Tako rastresit mirisan sočan.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024