DOMAĆI, A PREFINJEN: Bakin kolač oduševiće sve generacije (VIDEO)
DOMAĆE testo punjeno bogatim filom

Foto: Privatna arhiva
Kolač za koji se kaže da govori sve jezike.
Domaći kolač - sastojci:
5 jaja
100 gr šećera
4-5 jabuka srednje veličine
100 gr oraha, malo cimeta
200 gr suvog grožđa
100 ml ulja
riban korica limuna
1 čapša od jogurta (200 gr) griza
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
Domaći kolač - priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, 100 gr suvog grožđa, koricu limuna ulje, griz i sve dobro izjednačiti.
Jabuke izrendati, dodati po želji šećera da malo odstoje, pa ih iscediti ili im dodajte 1 kašiku griza da upije tečnost. Dodajte u jabude cimeta i suvo grožđe. Kuglof podmažite i pospite brašnom ili obložite folijom. Testo podelite na tri dela, a jabuke na dva.
Na dno stavite prvu trećinu testa pa pola jabuka, zatim testo i drugi deo jabuka. Završite sa testom. Lepo poravnajte. Rernu ugrejte na 210 stepeni C pa pecite 30 min., pa smanjite na 200 stepeni i pokrito odozgo folijom.

Foto: Privatna arhiva
Pecite još pola sata. Kolač neka stoji pokriven u kuglofu da se ohladi koliko možete biti strpljivi da ga možete bolje izvaditi. Pospite prah šećerom i vanilin šećerom. Tako rastresit mirisan sočan.
Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠEN RUČAK ZA UKUĆANE: Zapečena piletina - preukusna, brza i jeftina (VIDEO)
03. 04. 2023. u 09:00

UMESI, SECKAJ, IZRENDAJ: Evo sjajnog zalogaja na tanjiru (RECEPT)
30. 03. 2023. u 18:00

OBRADUJTE UKUĆANE: Danas pravimo čoko-mak štrudlice (FOTO/VIDEO)
29. 03. 2023. u 18:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)