ENIS IZ PRIŠTINE "UKRAO" SRBIJI ZLATO! Košarkaški prohodao u Spartaku, pa postao heroj nacije

Novosti online

26. 08. 2024. u 08:55

Basket reprezentacija Srbije nije uspela da u Beču osvoji zlato na Evropskom prvenstvu, na koje je stigla kao osvajač pet prethodnih izdanja kontinentalnog šampionata u igri tri na tri.

ЕНИС ИЗ ПРИШТИНЕ УКРАО СРБИЈИ ЗЛАТО! Кошаркашки проходао у Спартаку, па постао херој нације

Foto: Profimedia

U velikom finalu Srbi su igrali protiv selekcije domaćina, Austrije, a konačan rezultat bio je 18:17 za nove šampione Evrope. Strahinja Stojačić je imao šut za izjednačenje u poslednjim momentima, potom i za pobedu, ali nijedan nije iskoristio i bio je tragičar meča.

A junak, MVP turnira je bio Niko Kaltenbruner, ali najbolji na meču sa Srbijom bio je Enis Murati, momak koji je košarkaški prohodao u Srbiji.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Enis Murati je rođen 2. avgusta 1988. godine u Prištini, ali je vrlo brzo prešao na sam sever Srbije. Odrastao je u Subotici, gde je i počeo da se bavi košarkom u Spartaku. Sa seniorskom košarkom počeo je u Austriji, u Gmundenu, a tamo je prava legenda. Od 2014. pa doskora je bio košarkaški reprezentativac Austrije.

Foto: Profimedia

 

Ima pet titula, pet kupova i četiri superkupa osvojena u Austriji igrajući za Svans Gmunden i BC Vienu, a onda je sve šokirao kada se 2023. godine potpuno prebacio na 3x3. Kada je Austrija sa tri igrača došla na niz turnira u Srbiji Murati je istakao da to možda i nije loše, što se ispostavilo kao tačno.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Murati je 2010. godine izabran za igrača koji je najviše napredovao u austrijskoj bundesligi, a osim u Austriji igrao je i za Leven u Belgiji. Ima iskustvo igranja sa nekadašnjim košarkašem Partizana Adinom Vrapcem, ali i sa nekadašnjim omladinskim reprezentativcem Srbije Bogićem Vujoševićem.

Foto: Profimedia

 

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

25. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

OTKRIVENO ŠTA SU RUSI GAĐALI U UKRAJINI: Više mrtvih i povređenih u masovnom napadu raketama i dronovima (FOTO/VIDEO)