SVI PAMTE SJAJNE PROŠLOGODIŠNJE NASTUE KARABAGA: "DŽelat" Srbije i Crne Gore stvorio neverovatnu gol-mašinu

O. M.

23. 07. 2024. u 10:49

LINKKOLN u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekuje Karabag na stadionu "Viktorija", u utorak od 18 časova.

СВИ ПАМТЕ СЈАЈНЕ ПРОШЛОГОДИШЊЕ НАСТУЕ КАРАБАГА: Џелат Србије и Црне Горе створио невероватну гол-машину

Foto: Profimedia

Red impsi su samo jednom uspeli da dođu do grupne faze UEFA takmičenja, i to u sezoni 2021/22 kada su se kvalifikovali za Ligu konferencija. Ipak, završili su četvrti u svojoj grupi te lige nakon što su izgubili svih šest utakmica.

Domaćini su osvojili poslednje četiri titule u domaćoj ligi, a prošlu sezonu su završili na prvom mestu u regularnom delu sa 52 boda iz 20 utakmica, a zatim su osvojili plej-of grupu sa četiri pobede i jednim remijem. Trener Havijer Munjos Arevalo će takođe biti zadovoljan što je njegov tim postigao 63 gola i primio 12 tokom regularne sezone, što je najbolji rezultat u ofanzivi i defanzivi u ligi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Domaćini su posle boljeg izvođenja penala pobedili Hamrun u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su obe utakmice završene rezultatom 1:1. 

Za razliku od Maltežana, Azeri nisu igrali u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovo im je prva takmičarska utakmica od 2. juna. Trener Gurban Gurbanov, ne baš popularna ličnost u Srbiji i Crnoj Gori posle legendarnih kvalifikacija za Mundijal 2002, kada je "plavima" u dresu Azerbejdžana otkinuo pet bodova, vodi klub od 2008. godine i postigao je značajne uspehe. Sve šampionske titule Karabaga osim jedne, a ima ih ukupno 11 osvojene su pod komandom Gurbanova.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Karabag ulazi u meč sa impresivnom statistikom, sa 97 postignutih i 37 primljenih golova u 36 utakmica. Ovi rezultati su ih učinili najboljim ofanzivnim i defanzivnim timom lige, dok je sledeći najefikasniji tim Turan Tovuz postigao čak 44 gola manje. Plavo-beli su dominirali u Premijer ligi poslednjih godina, osvojivši 10 od poslednjih 11 titula, ne računajući sezonu 2020-21, kada je Nefči na kratko prekinuo dominaciju.

Karabag je prošle sezone učestvovao u Ligi Evrope i bio veoma blizu pobede protiv Bajera iz Leverkuzena u osmini finala, ali su ga dva gola Patrika Šika u nadoknadi vremena izbacila iz takmičenja.

NAŠ TIP: 2&2-4 (kvota 1,99)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev