SAZNAJEMO: Na pomolu produbljivanje raskola u redovima opozicije

Novosti online

25. 07. 2024. u 10:52

IAKO čelnici ovdašnje opozicije u kontinuitetu pokušavaju da ubede širu javnost da su, uprkos činjenici da, u celini uzev, predstavljaju pravi idejno-ideološki galimatijas, zdušno posvećeni zajedničkom cilju – zbacivanju legalno i legitimno izabranih vlasti Srbije – stvarnost ih demantuje praktično na svakom koraku.

САЗНАЈЕМО: На помолу продубљивање раскола у редовима опозиције

Foto: Printskrin

Tako su za 29. jul sa početkom od 19 časova najavljena dva protesta protiv geoloških istraživanja i potencijalne eksploatacije rudnih bogatstava u dolini Jadra, jedan u Šapcu i drugi u Aranđelovcu.

Pri tome, u organizaciju protesta u Šapcu uključeni su kopredsednik stranke “Zajedno” Nebojša Zelenović i veći broj “zelenih” pokreta i organizacija, uz podršku njima bliskih medija i informativnih portala. Sa druge strane, nosioci istovremenog protesta u Aranđelovcu će biti pokret “Mi – snaga naroda” Branimira Nestorovića, koji prema pisanju desničarskih portala stoji i iza nedavnog protesta u Valjevu, i Stranka slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, uz podršku Narodnog pokreta Srbije (NPS), ali i lokalnih odbora Demokratske stranke (DS) i “Dveri”, te većeg broja sa njima povezanih medija i portala.

Pored toga što opozicione strukture, očajnički se nadajući rastu rejtinga, teže da instrumentalizuju gotovo svako pitanje, a što se najbolje videlo u političkoj zloupotrebi prošlogodišnjih tragedija u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Duboni i Malom Orašju, sa velikom sigurnošću se može reći i da ne propuštaju nijednu priliku da potvrde svoju nekompetentnost i neograničenu sposobnost za generisanje međusobnih podela i rascepa.

BONUS VIDEO: Kokanoviću krivo što Rio Tinto nije želeo njegovu zemlju, pa opleo po komšijama koje su prodale

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?