BIVŠI „OTPORAŠI“ PONOVO NA PROTESTIMA: O čemu se zapravo radi

Novosti online

02. 08. 2024. u 11:19

KADA se pogledaju organizatori aktuelnih protesta protiv iskopavanja litijuma, uočava se pravilnost da se gotovo bez izuzetka radi o „novo osvešćenim“ nazovi ekolozima, često veoma sporne i problematične prošlosti, koji su svoje „karijere“ uglavnom gradili na drugačijim platformama.

БИВШИ „ОТПОРАШИ“ ПОНОВО НА ПРОТЕСТИМА: О чему се заправо ради

TRAŽEN Jadarit, Foto M. Anđela

Ista je situacija i kada je reč o organizatoru za danas najavljenog protesta u Ubu, Svetislavu Matiću, lokalnom odborniku političke stranke „Novo lice Srbije“, za koga oni koji ga se sećaju odranije znaju da se radi o jednom od prominentnih aktivista „Srpskog pokreta obnove“ i lidera pokreta „Otpor“ sa područja Uba, sa kraja 90-ih i početka 2000-ih godina.

Za ljude koji nemaju kratko pamćenje, kristalno je jasno koliko je licemerno da na čelo ovakvih protesta staju ljudi koji su direktno, obilno uzimajući novac koji je stizao iz inostranstva, uveli Srbiju u haos obojene revolucije 2000. godine, čija je zaostavština pljačkaška privatizacija i prodaja državnih preduzeća strancima za 1 marku, a čija je direktna posledica bila instaliranje politike koja je pokazala potpunu nebrigu za KiM, zajedničku državu sa Crnom Gorom, za Vojsku Srbije i generalno sve što bi činilo snažnu i samostalnu državu, i bila zainteresovana isključivo za besomučno bogaćenje predstavnika njihove nazovi „elite“.

Postavlja se pitanje, na koje je odgovor potpuno jasan – da li se ovde radi o zloupotrebi teme iskopavanja litijuma u želji da se Srbija vrati 20 godina unazad i da ponovo postane predmet otimačine i bogaćenja istih „otporaških elita“ koje su je sistematski uništavale do 2012. godine.

BONUS VIDEO: OVO JE ŽENA KOJA VODI PROTESTE Vitla makazama i viče: Mi smo ovce, zaljuljaćemo piramidu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)