VUČIĆ SA DECOM UČESNICIMA KAMPA "SRBIJA TE ZOVE 2024": Srbija je uvek u vama, jer u vama kuca srpsko srce (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2024. u 09:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu mladih sportista iz Srbije i još 17 zemalja, učesnike kampa "Srbija te zove 2024".

ВУЧИЋ СА ДЕЦОМ УЧЕСНИЦИМА КАМПА СРБИЈА ТЕ ЗОВЕ 2024: Србија је увек у вама, јер у вама куца српско срце (ВИДЕО)

FOTO: Novosti

Vučić je na početku rekao da ove godine imamo rekordan broj dece iz rekordnog broja zemalja, čak 17.

- Cela manifestacija je divna i ove godine imamo rekordan broj dece iz rekordnog broja zemalja, 320, danas je 303 dece ovde. Beskrajno sam ponosan što mogu ovde u Begradu da vas ugostim. Drago mi je da ste videli Hram Svetog Save i promenadu na Savi. Svuda gde je srpska duša tamo je meni otadžbina, pevao je naš veliki Aleksa Šantić - rekao je predsednik.

FOTO: Novosti

Istakao je da danas oseća ponos što je ovde i zahvalio se organizatorima i marljivim ljudima kojima nije teško i koji su ovo sve napravili:

- Već 5 godina ovaj kamp okuplja Srbe iz celog sveta. Draga deco, pred sobom vidim ne samo mlade sportiste, već i buduće lidere, ambasadore naše kulture, koja je povezana ogromnom ljubavlju prema Srbiji.

FOTO: Novosti

- Kada se vratite svojim kućama, koji nisu ovde nego iz 17 zemalja, Srbija je uvek u vama, jer u vama kuca srpsko srce. Hvala što volite Srbiju i srpsku trobojku, i nadam se da su vam obezbedili da gledate danas košarku u 11 sati - rekao je Vučić.

FOTO: Novosti

Upitao je predsednik mališane da li su gledali meč Srbije sa Amerikom i dobio uglas odgovor: "Da".

Aleksandar Nikolić iz Beča je u ime organizatora uručio poklon predsedniku Vučiću.

- Danas da pobedimo Nemce i sutra Hrvate - rekao je Vučić.

Predsednik se potom obratio jednom dečaku, koji živi u Beču, a koga je upitao da li tamo ima dosta Srba, na šta je mališan odgovorio potvrdno:

- Iz Negotina, Šapca...

FOTO: Novosti

Kamp "Srbija te zove" već pet godina okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, i u njemu pored sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda.

U njemu učestvuju deca sa Kosova i Metohije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Belgije, Luksemburga i Grčke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)