"KUPILA SAM SEBI PRSTEN PRE ROĐENDANA, NE ZNAM HOĆU LI GA DOČEKATI": Vedrana Rudan o borbi sa rakom

Novosti online

17. 09. 2024. u 10:15

HRVATSKA književnica Vedrana Rudan otkrila je nedavno da boluje od raka, nakon čega je operisana. Iako se jedno vreme nije oglašavala o bolesti, sada je u svom blogu opisala kako se oseća.

КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ: Ведрана Рудан о борби са раком

Foto: ATA images

U ovim trenucima, kako piše u blogu "Šta mi se bore misli", najveća podrška joj je suprug.

 - Rak je možda izlečiva bolest, ali samo mali broj onih koji ga imaju veruje u to. Lekari ih bodre, bodre i mene, 'sve smo maknuli', a onda kreće rečenica: 'Vidimo se za tri meseca.' Ako ste 'svi uklonjeni', zašto sam čula: 'Niko vam ne može garantovati da nijedna metastaza već nije počela...' Međutim, kada čujete da je 'sve čisto' u ovom trenutku, uzdah olakšanja i život ti drugačije miriše - počela je i nastavila:

- Pre bolesti, često sam govorila, dosadno mi je, stara sam, ne želim da živim, ovaj svet je užasan, ne želim više da gledam kuda ide, sve je iza mene, svi snovi, sve ljubavi, svi planovi, sve radosti, kako se ubiti i najzad prekinuti film koji u tebi izaziva ili teskobu ili zevanje? Sada, danas, osećam neodoljivu potrebu da se probudim i vratim na staro. Odvraćam misli od raka na nezamislive načine. Kupila sam sebi prsten za rođendan pre rođendana jer nisam sigurna da ću rođendan dočekati, od njega me deli mesec dana.

- Strah od smrti je normalan, ali dolazi i prolazi. Moj rak me prati svaki trenutak mog života. Sinoć sam izašla iz tuš kabine, obrisala se i otišla u spavaću sobu. Videla sam svoje telo u ogledalu. Da, konačno sam izgubila onih deset kilograma koji su me mučili, što je dobro, ali... Debeo, ljubičasti ožiljak na sredini mog stomaka... Ne vidim to kao spas, za mene je to znak bliske smrti i ružnoće - dodala je ona.

- Čula sam svog muža kako otvara vrata u kući. Odjurila sam u kupatilo i obukla bade mantil. Nisam želela da vidi golu nakazu. Četrdeset odsto muževa napusti svoje žene kada ona dobije rak, moj muž nije među njima, naprotiv, on se brine o meni danju i noću, ponekad me bole leđa i noge, ali svaki bol tumačim kao metastazu u telu, ne mogu ni sa kim da pričam o tome, Kejt Midlton je daleko, ljudi oko mene imaju druge "probleme - zaključila je književnica.

BONUS VIDEO: Danica Radulović: “Oskar je politizovan, naš film tamo nikada neće proći!” | Bindž 15

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje