"SNOVI SU POSTALI STVARNOST" - VUČIĆ NA SVEČANOSTI U KRAGUJEVCU: Kupite domaći auto napravljen u Srbiji, podržite svoju zemlju (VIDEO)

Novosti online

22. 07. 2024. u 16:04 >> 16:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za buduću proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici "Stelantis" u Kragujevcu.

СНОВИ СУ ПОСТАЛИ СТВАРНОСТ - ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ: Купите домаћи ауто направљен у Србији, подржите своју земљу (ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Pre ceremonije, predsednik Vučić je obišao radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, koja treba da spoji Kra­gu­je­vac s Mo­rav­skim ko­ri­do­rom i auto-pu­tem "Mi­loš Ve­li­ki".

Obraćanje Aleksandra Vučića

- Danas je veliki dan za nas i našu zemlju. Želeo sam da pročitam lep govor, ali me Tavareš naterao da pokušam da kažem šta osećam. Ovo što sam čuo o Silviji od Karlosa je nešto najbolje što sam mogao da čujem od bilo koga poslednjih godina.Ćuli ste ljude koji supokazali strast i želju za borbom, za svoj uspeh i svoje kompanije, za ubrzani napredak, razumevajući da i sebe moraju da menjaju da bi u tome uspeli.

Foto: N. Skenderija

- Mi Srbi smo najbolji primer, kad god nas pitaju šta bi voleli da vidimo to su promeni, ali samo sebe da ne promenimo. Zato sam srećan što vidim da smo svi zajedno uspeli. Silvija, vidite posle štrajkova, kada smo imali dve godine pauze, bio sam srećan što sam mogao da razgovaram sa radnicima. Ti razgovori nisu bili laki. Ali sam znao da pokušavajući da podignem njihovu veru u Stelantis, da to radim podižući veru u budućnost naše zemlje. Danas kada pokazujemo ovaj automobil, mi se spremamo za neki novi automobil, ako ne budemo uspešni u ovome, nećemo imati sledeću priliku, a hoćemo da dođe i dete i unuče i praunuče "grande fijata".

Tanjug Rade Prelić

- Danas je počela naša bitka za već sledeći "grande fijat". Svi u Srbiji moraju da vode računa o ovome, to je kao naše dete. Moramo da vodimo računa, da zaustavimo kombinacije po opštinama i gradovima. Nemoj da uzimamo od drugih, uzmite domaće napravljeno u Kragujevcu, u Srbiji, to važi i za Vladu Srbije i sve, zato što time pomažete napredak industrije. Ovde će da radi 2.000 Kragujevčana. Auto je za mlade ljude, nije za mene, ali ću da ga kupim. Lep porodičan automobil, lep je i za dame.

Hoću da vam ispričam priču koju sam video u Japanu. Bio sam u fabrici Tojote nedaleko od Nagoje. A onda sam išao po Nagoji, preko 90 posto su bila Tojotina vozila. Kada sam bio u Jokohami, preko 70 posto vozila je bilo "Nisan". U Hirošimi su bile Mazde, zato što su iz toga grada. Koga da podržimo ako ne podržimo svoje.

- Bićemo mi brži od ovih oko nas, ali kasnimo. Kasnimo u postavljanju električnih stanica.

- Srbija je dala 48 miliona evra, da bismo imali fabriku u Kragujevcu i da biste vi bili zaposleni i da bi naš BDP bio veći. Znate li koliko je to za nas. Samo zbog ovoga ovde, svaki građanin Srbije imaće 2 posto uvećanu platu. Samo da vidite koliki je značaj ove fabrike. Da pokažemo patriotski duh, da pokažemo da poštujemo ono što je napravio naš radnik, naši ljudi. 

Rade Prelić Tanjug

- Nisam ja rekao Karlosu danas da će biti lako. Videćete, naredne dve, tri godine - borićemo se i borićemo se i borićemo se, više nego što možete da zamislite. Da dočekamo i sledeći automobil, da dočekamo i leteće taksije sa Stelantisom. 

- Čestitam svima u Srbiji, ponosan sam na našu Srbiju, ponosan sam na "Fijat", ponosan na "Stelantis".

Obraćanje Karlosa Tavareša

- Mi smo zasita srećni što ste sa nama danas. Osećamo se kao kdo kuće u Sriji. Znamo da imamo našu podršku i da imate poverenje u nas i naša je odgovornost i obaveza da napišemo nove poglavlje Fijata u Srbiji.

Foto: N. Skenderija

- Poršli smo kroz težak period, ali smo bil ijedno uz drugo. Svi mo nastavili da radimo zajedno i rekli smo pre 2 godine da ćemo izgraditi nešto. Danas to proslavljamo.

- "Stelantis" je uradio ono što je rekao da će uraditi. Došli smo do prekretnice - početka proizvodnje "grande pande".

Foto: Novosti

- Želimo da budemo u poziciji da razmišljamo sami, a ne da štikliramo ono što drugi kažu.

- Ovde u Stelantisu žele da zaštite potrošača, oni su rigorozni, svakli detalj je važan. Suštinski je važno to, pred nama je izazov, zato što postoji ofanziva od strane Kine od  na evropskom tržištu. To je brutalna ofanziva. Mi smo spremi na borbu i pokazaćemo im danas da nismo glupi. Pokazaćemo im da imamo dobru tehnologiju i da smo mi vrlo ozbiljna konkurencija. Znamo da je kvalitet njihovih proizvoda dobar, a da naši proizvodi imaju ravnopravnost i da su prijemčivi. 

- Naši ljudi su spremni na tu borbu. Trenutna situacija u svetu je takva da je sve vezano za promene. I mi se moramo menjati. 

- Mi ne prihvatamo status kvo i mi smo oni koji se takmiče. Nastavljamo da trčimo napred.

Obraćanje Silvije Verneti, generalne direktorke

"Imamo privilegiju da zajedno možemo da obeležimo ovu prekretnicu u našoj saradnji. U Srbiji smo 16 godina".

Foto: Novosti

 

Počela svečanost u fabrici "Stelantis"

Na početku svečanosti, prikazan je video snimak procesa  proizvodnje električnog automobila "fijat grande panda".

Tanjug Rade Prelić

Počeo sastanak sa predstavnicima "Stelantisa"

FOTO: Novosti

Susret sa Karlosom Tavarešom

Vučića je nakon izalaska iz vozila dočekao Karlos Tavareš.

FOTO: Novosti

- Čak sam i ja imao dovoljno mesta unutra - rekao je Vučić.

- Snovi su postali stvarnost, hvala vam na posvećenom radu. Ne mogu da vam objasnim koliko smo srećni. Veliki je dan za Srbiju i Šumadiju. Ovo će biti velika stvar za naš BDP. Osećam da če ovo biti sjajan i uspešan model - rekao je Vučić.

FOTO: Novosti

Vučiću predstavljen novi "fijat grande panda", provozao se novim vozilom

Predsedniku Vučiću je prezentovan model "fijat grande panda".

Predsednik je pitao da li je startan i snažan i dobio potvrdan odgovor.

Foto: Printskrin

Koliko može da ide? - pitao je Vučić, na šta su mu rekli - 150.

FOTO: Novosti

Predsednik je potom seo u automobil i provozao se.

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!