PODKAST "NOVOSTI" - FORUM 02: Sa Ivanom Dmitrievim o zelenoj energetici za održiviju budućnost (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2024. u 15:39

IVAN Dmitriev, direktor Funkcije za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu u kompaniji NIS, bio je gost podkasta "Novosti" na temu zelena energetika za održivu budućnost.

ПОДКАСТ НОВОСТИ - ФОРУМ 02: Са Иваном Дмитриевим о зеленој енергетици за одрживију будућност (ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

- Održivi razvoj u kompaniji NIS je tema koja je od početka bila jedna od ključnih. Već 15 godina zaredom NIS zvanično izveštava javnost kroz izveštaje o održivom razvoju, koji je fantastično transparentan i koji pokazuje celu našu i statistiku i probleme i planove i status. Svake godine pokušavamo da to bude što interesantnije i modernije za čitaoce. Što se tiče ciljeva o održivom razvoju, sve je jako jednostavno, NIS želi da bude moderna kompanija koja donosi profit, radi uz razvoj svojih kadrova i uz pomoć svojih ljudskih resursa, i naravno da biznis ide bezbedno i bez negativnog uticaja na životnu sredinu. Nama je jako bitno da NIS bude jedna socijalno odgovorna kompanija, tako da sve što mi radimo, radimo ne samo za profit, nego i uz razvoj našeg okruženja, lokalnih samouprava i drugih lokacija gde imamo naša poslovanja - kaže Dmitriev.

Ceo intervju sa Dmitrievim u prelepom ambijentu "Botaničke bašte" pogledajte na priloženom video-snimku:

Podsetimo, u organizaciji Kompanije "Novosti" u Botaničkoj bašti u Beogradu održan je "Forum 02. Zelena energetika - za održiviju budućnost", posvećen korišćenju energije sunca, vetra i vode, koji imaju sve značajniju ulogu u proizvodnji struje.

Na panelu predstavnici struke, privrede i državnih institucija razmenili su iskustva, predstavili su dostignuća i pružili odgovore na brojna pitanja u oblasti upotrebe obnovljivih izvora energije (OIE).

Učesnici panel - diskusije "Forum 02." bili su Sara Pavkov, državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine, Milan Macura, posebni savetnik ministarke rudarstva i energetike, Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE kompanije NIS i profesor Mašinskog fakulteta Miloš Banjac. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UMALO DA SE PORODIM! Urnebesno: Kako su Srbi ispratili nestvaran preokret košarkaša protiv Australije na Olimpijskim igrama