ZVEZDE BOLJŠOJA U SAVA CENTRU: Posle skoro pola veka baletski spektakl pred Beograđanima

V.V.S.

15. 08. 2024. u 12:07

POSLE gotovo pola veka beogradska publika prisustvovaće spektaklu jednog od najboljih i najstarijih baletskih ansambala na svetu, čuvenog moskovskog Boljšoj teatra.

ЗВЕЗДЕ БОЉШОЈА У САВА ЦЕНТРУ: После скоро пола века балетски спектакл пред Београђанима

foto TANJUG

Gala koncert na programu je 13. septembra u Sava Centru, gde su poslednji put nastupili davne 1979. godine. Na programu su najlepša baletska dela, uz varijacije i duete originalne tehničke i stilske prefinjenosti klasičnih dela koja publika poznaje i voli.

Prvaci i solisti izvodiće delove iz baleta "Labudovo jezero", "Uspavana lepotica", "Spartak", "Don Kihot", "Korsar", "Talisman" i mnogih drugih, kao i savremena ostvarenja koreografa Maura Bigoncetija i Vejna Mekgregora. Baletski ansambl u svom umetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i pronosi neprevaziđenu slavu Boljšoj teatra koji je pre 248 godina osnovala carica Katarina Velika.

Povratak umetnika Boljšoj baleta na scenu Sava Centra je od istorijske važnosti za umetničku scenu Beograda i Srbije, a pokrovitelj Gala koncert je kompanija NIS, koja već godinama neguje i podržava vrhunske vrednosti kulture i umetnosti. Celokupan prihod od prodaje karata biće doniran za podršku talentovanoj deci i mladim umetnicima u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra