VEŽBAJTE ZA PRAVI RAT: Naredba severnokorejskog lidera Kim DŽong Una vojsci

I.S.

10. 03. 2023. u 08:35

TENZIJE na korejskom poluostrvu rastu iz dana u dan. Lider Severne Koreje Kim Džong Un naredio je sada svojoj vojsci da intenzivira vežbe za pravi rat.

ВЕЖБАЈТЕ ЗА ПРАВИ РАТ: Наредба севернокорејског лидера Ким Џонг Уна војсци

FOTO: AP/Tanjug

Kako prenose zapadni mediji, pozivajući se na severnokorejske, Kim je nadgledao vojnu vežbu nacionalnih trupa i potom saopštio svoj zaključak: Severna Korej sprema je da se suprotstavi stvarnom neprijatelju u stvarnom ratu.

Pjongjang je juče ispalio balističku raketu kratkog dometa sa svoje zapadne obale, saopštila je vojna uprava Južne Koreje. Iz Seula stižu najave analize eksperata koje ispituju mogućnost da je Pjongjang lansirao više raketa sa istog područja istovremeno, pošto fotografije koje je objavila severnokorejska agencija KCNA prikazuju najmanje šest projektila ispaljenih u isto vreme.

KCNA je prenla da je jedinica obučena za "udarne misije" ispalila snažnu salvu na ciljane vode i demonstrirala sposobnost da se suprotstavi stvarnom ratu.

Kim je naglasio da bi vatrene jurišne jedinice trebalo da budu pripremljene da perfektno izvođenje dve strateške misije. Prva je odvraćanje od rata, a druga preuzimanje inicijative u ratu, stalnim intenziviranjem vežbi za pravi oružani sukob, navodi KCNA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE U ČUDU: Rodžer Federer je upravo izjavio ovo o Noletu - Novak Đoković gleda i ne veruje!