uživoRAT U UKRAJINI: Požar u objektu ruskog Ministarstva odbrane; Su-34 udario bombama FAB-500 u Kursku

Novosti online

22. 08. 2024. u 07:23

RAT u Ukrajini - 911. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Пожар у објекту руског Министарства одбране; Су-34 ударио бомбама ФАБ-500 у Курску

Foto: EPA

Budanov : Meta napada na Mosvku bio obaveštajni centar

Kirilo Budanov, šef Glavnog obaveštajnog direktorata Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR) objavio je šta je bila meta jučerašnjeg masovnog napada dronovima na Moskvu.

To je bio jedan od najvećih, a možda i najveći ukrajinski udar borbenim bespilotnim letelicama na prestonicu Rusije.

Ukrinform prenosi da je cilj operativaca GUR obaveštajni centar u blizini Moskve.

- Obavili smo operaciju sa par dronova - kazao je Budanov.

Rusi sprečili novo probijanje granice

Ruske snage sprečile su ukrajinski diverzantsko-izviđački tim da probije granicu u zapadnom regionu Brjanska, oko 240 kilometara od mesta upada Ukrajine u susednu Kursku oblast, rekao je ruski guverner Aleksandar Bogomaz.

Rusija je juče saopštila da su njene snage napredovale u istočnoj Ukrajini i da su počele da potiskuju ukrajinske snage u regionu Kursk, iako je viši komandant upozorio da se ukrajinske snage pregrupisuju za još jedan mogući napad.

Guverner Aleksandar Bogomaz rekao je da su graničari Federalne službe bezbednosti i ruske vojne jedinice odbile napad ukrajinskog diverzantsko-izviđačkog tima u sredu.

Bogomaz je rekao da se pokušaj upada dogodio u okrugu Klimovo koji se graniči sa ukrajinskom Černigovskom oblasti. Brjanska oblast se nalazi severozapadno od Kurske oblasti gde je od početka avgusta u toku ukrajinski upad.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je oborilo 28 dronova iznad ruske teritorije, uključujući 13 u Volgogradskoj oblasti, sedam u Rostovu, četiri u Belgorodu, dve u Voronježu i po jednu u oblastima Brjanska i Kurska.

Napadnut ruski vojni aerodrom u Volgogradskoj oblasti

Tokom protekle noći u ruskom graduu Kalahu na Donu, u Volgogradskoj oblasti, odjeknule su eksplozije koje je, po svemu sudeći, prouzrokovao napad dronom.

Nakon eksplozija, požar je izbio na obližnjem vojnom aerodromu. Volgogradska oblast se nalazi oko 900 kilometara jugoistočno od Moskve.

Više o tome OVDE.

Uništeno preko 28 ukrajinskih dronova

Sistemi PVO presreli su i uništili preko noći 28 ukrajinskih dronova iznad Volgogradske, Rostovske, Belgorodske, Voronješke, Brjanske i Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- U toku protekle noći, kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Ruske Federacije, dežurni PVO sistemi su uništili i presreli 28 bespilotnih letelica. Oboreno je 13 bespilotnih letelica na teritoriji Volgogradske oblasti, sedam nad Rostovskom, četiri nad Belgorodskom, dve nad Voronješkom i po jedna iznad Brjanske i Kurske oblasti - saopštilo je Ministarstvo.

Su-34 napao ljudstvo i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti

Ruski lovac-bombarder Su-34 udario je noću bombama FAB-500 na ljudstvo i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom regionu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Posada multifunkcionalnog vazduhoplovnog kompleksa Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga izvršila je noćni udar na koncentraciju ljudstva i oklopnih vozila jedinica Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom regionu Kurske oblasti  navodi se u izveštaju.

Požar u objektu ruskog Ministarstva odbrane u Volgogradskoj oblasti nakon napada drona

Ruske snage PVO odbile su napad ukrajinskih bespilotnih letelica na teritoriji Volgogradske oblasti, većina dronova je uništena, a zbog pada jednog oborenog drona izbio je požar na vojnom objektu, saopštio je guverner regiona Andrej Bočarov.

On je u objavi na Telegramu dodao da je napad bio u rejonu Marinovka i da je zbog pada bespilotne letelice izbio požar na teritoriji objekta ruskog Ministarstva odbrane, ali nije precizirao o kom je objektu reč, prenosi agencija RIA Novosti.

- Vatrogasno-spasilačke službe su odmah počele sa gašenjem požara na teritoriji objekta Ministarstva odbrane - saopštio je Bočarov. Rojters prenosi da se u rejonu sela Marinovka nalazi ruska vojna vazduhoplovna baza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEVEROVATNA NENORMALNOST U AFERI JANIK SINER! Čuveni teniser ukazuje na potpuno ludilo u doping slučaju najbolje rangiranog tenisera sveta