uživoRAT U UKRAJINI: Sjajne vesti za Ruse

Novosti online

25. 08. 2024. u 08:10 >> 09:52

RAT u Ukrajini - dan 914. U Rusiju se vratilo 115 vojnika zarobljenih u Kurskoj oblasti, oni su razmenjeni za 115 ukrajinskih vojnika. Ukrajinska vojska sprema napad sa Crnog mora na hersonskom pravcu. Specijalne snage „Ahmat“ uspešno sprečavaju pokušaje napada ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti, izjavio je general Alaudinov.

РАТ У УКРАЈИНИ: Сјајне вести за Русе

Foto Tanjug/AP

Sjajne vesti za Ruse


Ruski vojnici koji su se vratili iz ukrajinskog zarobljeništva noćas su sleteli u Moskvu, javila je televizija „Rusija 24“.

Kao rezultat pregovora u subotu 24. avgusta je vraćeno 115 vojnika u Rusiju. U zamenu je Kijevu predat isti broj zarobljenih pripadnika ukrajinskih oružanih snaga.

Pomoć u posredovanju pružile su vlasti UAE.
 

Saks: Potpuno smo u mraku

Lideri u Vašingtonu i mejnstrim mediji ne govore „ništa iskreno ili razumno“ o situaciji u Ukrajini – a to je izuzetno opasno, jer je situacija blizu kritične, rekao je američki ekonomista Džefri Saks.

- Situacija u Sjedinjenim Državama je takva da naši lideri ne govore ništa pošteno ili razumno. Ne znamo šta se dešava. Mejnstrim mediji potiskuju istinite izveštaje o tome šta se dešava. Potpuno smo u mraku. Pokušavamo da razumemo šta se dešava, uglavnom na osnovu izveštaja alternativnih medija, kao i izjava ruske strane - kazao je Saks.

 

Uništena polvila ukrajinskih snaga na levoj obali Dnjepra

Pripadnici grupe snaga „Dnjepar“ uništili su plovila ukrajinskih snaga koja su pokušala da se iskrcaju na levoj obali Dnjepra i sprečili su njihovo pregrupisavanje na kahovskom pravcu, saopštio je predstavnik pres centra grupe Roman Kodrjan.

On je dodao da su vojnici takođe „aktivno uništavali FPV dronove, izviđačke i napadačke bespilotne letelice“.

U ukrajinskom napadu poginulo pet osoba

U ukrajinskom granatiranju sela Rakitno u Belgorodskoj oblasti poginulo je pet osoba, dok je 12 osoba ranjeno, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegramu.

Šest osoba, među kojima i jedno dete, nalaze se u teškom stanju nakon napada ukrajinskih snaga na Rakitjanski okrug Belgorodske oblasti, dodao je Gladkov.

Ka-52 u akciji

Helikopter Ka-52 vojne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveo je napad na ljudstvo i oklopnu tehniku ukrajinskih snaga u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je napad izvršen raketama, a svi ciljevi su uništeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)