
RECEPT ZA KUVANU RAKIJU: Topla šljivovica za hladne dane
Kuvana rakija je recept koji se praktikuje odavno na našim prostorima, naročito tokom praznika. Pravi se po jednostavnu receptu, brzo i lako!
13. 01. 2025. u 20:41Novosti online

NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
Oduševite ukućane za doručak ovim ukusnim jelom.
13. 01. 2025. u 09:00Novosti online

KOLIKO KVASCA IDE NA KILOGRAM BRAŠNA: Da vam svako testo savršeno naraste
Mnoge žene, posebno one koje nemaju puno iskustva u kuhinji muči pitanje koliko je potrebno staviti kvasca u testo kada želimo nešto da napravimo.
12. 01. 2025. u 15:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije naodmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo dva sastojka.
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

KAKO DA VAM UŠTIPCI NE BUDU MASNI: U testo dodajte samo jedan sastojak i neće upiti ni kap ulja
Uštipci su čest izbor za doručak na našim prostorima. Obično ih domaćice služe uz sir i kajmak, a ponekad i uz domaći džem. Međutim, dešava se da budu previše masni i da čak ni ubrus na kojem su se uštipci cedili ne pomaže. Međutim, postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.
10. 01. 2025. u 07:00Novosti online

ISKORISTITE OSTATKE HRANE OD BOŽIĆA: Ne bacajte ništa, evo kako da napravite ukusne obroke
Pripremite skroz nova jela od ostataka hrane od Božića.
08. 01. 2025. u 12:59Novosti online

ZNATE LI ŠTA JE PEŠT? LJudi su ga jeli na selu kako bi zimi imali energije
Pešt je mešavina mlevene slanine (ili svinjske masti) sa belim lukom, solju i ponekad začinima poput paprike.
07. 01. 2025. u 12:00Novosti online

PUNJENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
Kod ovog recepta možete nadev da menjate i prilagođavata vašem ukusu.
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online

GRČKI KOLAČIĆI MELOMAKARONI: Obavezno moraju da se nađu na vašoj Božićnoj trpezi
Melomakarona je, pored gurabija, tradicionalni grčki Božićni kolač, bez kog se ni jedna grčka kuća u vreme praznika ne može ni zamisliti. Naime to su kolačići sa medom, karanfilićem i cimetom, zbog čega njihovi domovi u ovo doba godine predivno mirišu.
06. 01. 2025. u 16:00Novosti online

KAKO SE PRAVI VOJVOĐANSKA ČESNICA ZA BOŽIĆ: Slatka pita sa suvim grožđem i medom
Posle raskošnog božićnog ručka poslužite i vojvođansku česnicu, čuvenu slatku pitu sa suvim grožđem i medom. Običaji zavise od kraja do kraja, pa se tako u Vojvodini umesto pogače pravi slatka pita sa medom, orasima i suvim grožđem. Ukusom dosta podseća na baklavu, pa vam predlažemo da napravite vojvođansku česnicu kao kolač posle ručka.
06. 01. 2025. u 13:00Novosti online

EVO KAKO TREBA DA IZGLEDA TRPEZA ZA BOŽIĆ: Stari običaj je da se na stolu nađe ovih 7 jela
Stari običaj je da se na Božić na vašoj trpezi nađe bar sedam jela, jer ona simbolišu sreću i blagostanje, odnosno da ćete čitave godine imati šta da jedete. Običaj potiče još iz starih vremena kada nije bilo dovoljno namirnica i svako jelo je simbolisalo jedan dan u nedelji, zato ih je obavezno bilo sedam na trpezi. Saznajte i šta treba da se nađe na trpezi.
06. 01. 2025. u 12:00Novosti online

SAVRŠENE ZA BADNJI DAN: Tri najlepša recepta za posne slane kuglice koje se tope pod nepcima
Ideja za posne specijalitete nikad dosta, a ako se jednostavno prave i ukusni su, onda ste napravili pun pogodak . Brzo i lako se spremaju, dekorativne su i preukusne.
05. 01. 2025. u 13:00Novosti online

SVE O ČESNICI: Kada i kako se priprema, koje vrste postoje i zašto se stavlja novčić?
Pravoslavni vernici Božić slave 7. januara, kada se porodica okuplja oko bogate trpeze i provodi dan u ljubavi i zahvalnosti. Ukoliko govorimo o hrani, česnica je nezaobilazni deo naše tradicije i lomi se za doručak.
05. 01. 2025. u 07:00Novosti online