OVI LJUDI SU NEUNIŠTIVI: Nakadšnji saigrači Real Madrida prkose vremenu i statistici

N. I.

09. 09. 2024. u 22:52

U SVETSKOM i evropskom fudbalu možda vladaju neka nova pravila ili neki novi klinci, ali dvojica velikih igrača prkose godinama, prognozama i povremenim kritikama. Portugalaca Kristijano Ronaldo i Hrvat Luka Modrić obeležili su uvodne mečeve nove sezone u Ligi nacija.

ОВИ ЉУДИ СУ НЕУНИШТИВИ: Накадшњи саиграчи Реал Мадрида пркосе времену и статистици

FOTO: Tanjug/AP

Ronaldo je 900. i 901. golom u karijeri doneo pobede Portugaliji baš protiv Hrvatske, a u nedelju uveče i protiv Škotske. Pojavio se u Lisabonu na terenu od 46. minuta i sve do 88. čekao svoju priliku da savlada gostujućeg golmana za potpuni preokret i trijumf od 2:1. Slavni Portugalac je tako u svojoj 39. godini dokazao da je neuništiv i da nema nameru da stane. To što ga osporavaju u poslednje vreme zbog lošijih rezultata njegov Nasra u prvenstvu saudijske Arabije je možda stvar o kojoj može da se raspravlja, ali motiv sa kojim igra z dresu svoje zemlje i trese tuđe mreže je posebna priča u karijeri čoveka koji će u februaru 2025. napuniti 40 godina.

Luka Modrić, Ronaldov nekadašnji saigrač iz Real Madrida je takođe posebna priča. On je golom iz slobodnog udarca u 52. minutu presudio Poljskoj u nedelju uveče u Osijeku.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Srećan sam što sam napokon postigao kako treba taj gol iz slobodnjaka nakon dugo vremena. Dao sam ga i Slovačkoj, ali uz pomoć protivnika, a ovo mi je prvi direktan pogodak, ako se ne varam, još od dana kada sam bio u Dinamu i to baš u na utakmici u Osijeku, pa je očigledno da mi odgovara igranje u ovom gradu! Gol je lep, ali najvažnija je naša igra i borbenost. Poljaci mogu da žale za onom prečkom koju je pogodio Levandovski - rekao je Modrić posle utakmice i to samo nekoliko sati pre nego što je proslavio svoj 39 rođendan.

On i njegov vršnjak Kristijano Ronaldo ispisuju neke nove strane fudbalske istorije. Zanimljivo je da je Ronaldo i rekorder po broju nastupa za neki nacionalni tim. Odigrao je 214 utakmica za Portugaliju. Lionel Mesi je odigrao 187 za Argentinu, a Modrić 180 za Hrvatsku.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Meridian fondacija donirala opremu jedinoj laboratoriji za retke bolesti kod novorođenčadi