PREMINUO JE IVICA MAVRENSKI! Zvezda se oprostila od kultnog plejmejkera

Novosti online

03. 08. 2024. u 08:10

JUČE je u 58. godini života preminuo nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Ivica Mavrenski, a klub je tu tužnu vest objavio na zvaničnom sajtu.

ПРЕМИНУО ЈЕ ИВИЦА МАВРЕНСКИ! Звезда се опростила од култног плејмејкера

Foto arhiva VN

Rođen je 31.03.1966. godine u Zrenjaninu, a tokom svoje izuzetno bogate karijere, osim za Crvenu zvezdu, igrao je za beogradski Radnički, Vojvodinu, FMP Železnik, Hemofarm, MZT iz Skoplja, Ibon iz Nikšića, Lukavac i mađarski Zalaegerseg.

Ivica Mavrenski je bio član šampionske generacije Crvene zvezde 1993-94, a u crveno-belom dresu odigrao je 82 utakmice i postigao 761 poen. Njegovi saigrači u to vreme bili su Obradović, Trifunović, Lisica, Goran Karadžić, Tomašević, Vidačić, Gilić, Radet Milutinović, Nikola Jovanović, Petar Petrović i ostali.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Mavrenski je takođe ostvario zapažene rezultate i u reprezentativnoj karijeri. Osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1983. godine kao član kadetske reprezentacije Jugoslavije, gde je bio i prvi strelac ekipe. Takođe, ima bronzanu medalju sa juniorskog Prvenstva Evrope 1984. godine.

Nakon završetka igračke karijere, Mavrenski se okrenuo trenerskom pozivu. Vodio je Vojvodinu, Mega Vizuru, Železničar iz Inđije, a radio je i u Češkoj i Mađarskoj.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vreme i mesto sahrane će biti naknadno saopšteni, a sportski svet će zauvek pamtiti Ivicu Mavrenskog kao izuzetnog igrača i trenera.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!