MARATON(AC) NA NOVAKA: Đoković protiv Muzetija na Vimbldonu za šesto uzastopno finale, prvo ove godine

S. Rajić

12. 07. 2024. u 09:36

ODMORNI Novak na "maratonca". Neplanirano osveženje i dva dana viška za pripremu polufinala dobio je Novak Đoković povlačenjem Aleksa de Minora, koji je "bacio peškir" pre nego što je i počeo četvrtfinalni okršaj na Vimblodnu. Najbolji teniser svih vremena u borbi za prvo finale u 2024. godini naspram sebe ima Lorenca Muzetija, momka čiji mečevi na ovogodišnjem izdanju najprestižnijeg turnira u belom sportu ne traju kraće od tri sata i četiri seta.

МАРАТОН(АЦ) НА НОВАКА: Ђоковић против Музетија на Вимблдону за шесто узастопно финале, прво ове године

FOTO: Tanjug/AP

Dok je sedmostruki osvajač titule na kompleksu "Ol Ingland kluba" imao lagan trening, koji juri šesto uzastopno finale, 25. igrač sveta ponovo je morao dobrano da se preznojava. Tokom pet mečeva na igralištu je proveo čak 16 sati i 20 minuta, a uz to nepredvidiva kiša često je unosila neizvesnost i mentalno ga iscrpljivala.

- Pripreme dobro teku. Dobio sam iznenađujuće dodatni dan bez meča. Uvek je nepoželjno kada se teniser povredi i preda meč, pogotovo ako je četvrtfinale grend slema. Želim mu brz oporavak. Za mene je pozitivno, uz to što sam u polufinalu i to što sam imao dodatni dan odmora bez dodatnog pritiska na koleno i imao sam dovoljno vremena da se oporavim i budem fizički spreman. Bili su dobri treninzi, u porodičnoj atmosferi. Tu su mi deca, tako da uživam u svakom trenutku – naglasio je Đoković u razgovoru za Sport klub.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ovo će Novaku i Lorencu biti sedmi međusobni okršaj (Nole vodi 5:1). U Londonu nikada nisu igrali, a pre svega zbog toga što se Italijan dosad nije najbolje snalazio na travi. Međutim, to se ove sezone promenilo. Pre nadmetanja na "Ol Ingland klubu" došao je do finala Kvinsa, gde je izgubio od Tomija Pola.

- Uvek se trudiš da igraš svoj tenis najbolje što znaš. S druge strane, moraš da se prilagodiš taktički svom protivniku. Sa Muzetijem sam igrao na šljaci oba puta ove godine, koja mu je omiljena, ali je jako dobro igrao i na travi ove godine. Sigurno će izaći sa namerom da pobedi i pruži sve od sebe. Veoma je talentovan, to je svima poznato. Pobedio je dobre igrače. Znam šta mi je činiti. Danas sam i na treningu radio neke taktičke primene koje ću sutra primeniti – konstatuje Nole.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ipak, ako su reper brzi tereni, Đoković ima dva ubedljiva trijumfa. Dubai i Pariz 2022. po 2:0. Zato, sada je idealna prilika da Srbin konačno skine "prokletstvo" ove sezone. Najbolje je mesto tamo gde je redovno od 2018. po pravilu stizao do finalne runde. 

Pratimo Noleta

TRENER Karlosa Alkaraza Huan Karlos Ferero istakao je da prate izdanja Novaka Đokovića.

- Iako smo skoncentrisani na naš posao, jasno je da krajičkom oka uvek pratimo šta radi Đoković. Veoma dobro se kreće. Igra kao i uvek, veoma dobro. Fantastično udara lopticu, pogotovo kada su mečevi pod krovom - istakao je Ferero u razgovoru sa novinarima iz Španije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)