KAKAV SPEKTAKL U PARIZU: Oči čitavog sveta će biti uprte u obračun ova dva atletičara

V.M.

09. 08. 2024. u 12:30

OD samog starta atletskog programa na Olimpijskim igrama u Parizu sa nestrpljenjem se iščekuje finale u muškom troskoku, gde će glavnu reč voditi dva velikana, evropski šampion Džordan Alehandro Dijaz Forčun i olimpijski šampion Pedro Pićardo (20.00).

КАКАВ СПЕКТАКЛ У ПАРИЗУ: Очи читавог света ће бити упрте у обрачун ова два атлетичара

Foto: Profimedia

Nakon što dugo godina nije mogao da se takmiči u međunarodnim takmičenjima posle menjanja federacija i prelaska iz Kube u Španiju, Aleandro Dijaz Forčun se na velika vrata vratio na Evropskom prvenstvu u Rimu, na kojem je pre par meseci osvojio zlatnu medalju sa skokom od 18,18 metara, najboljim na svetu ove godine.

Drugi na tom takmičenju bio je upravo Pićardo koji je skočio takođe preko 18 metara, tačnije 18,04, tako da su obojica u odličnoj formi došla u Pariz.

U kvalifikacijama su pomenuti momci pokazali svoju klasu, rutinski su preskočili propisanu normu, a za nijansu je bio bolji Pićardo sa 17,44 naspram Forčunovih 17,24.

Iskustvo će večeras biti na strani "Portugalca" (Pićardo je takođe naturalizovani Kubanac) koji je aktuelni olimpijski šampion, tada je u Tokiju skočio 17,98, što će večeras gotovo sigurno morati da nadmaši jer verujemo da će za zlato biti potreban skok preko 18 metara.

Smatramo da će iskustvo Pićarda doći do izražaja, smatramo da je on konstantniji skakač i da će to večeras pokazati na "Stad de Fransu".

NAŠ TIP: Pedro Pićardo osvaja zlato u troskoku (kvota 2,25)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!