FIKS DANA: Novajlija nema šta da traži na "De Kajpu"

V.M.

10. 08. 2024. u 10:20

U prvom kolu holandske Eredivizije fudbaleri Fejenorda će na "De Kajpu" ugostiti Viljem drugi (16.30).

ФИКС ДАНА: Новајлија нема шта да тражи на Де Кајпу

FOTO: Profimedia

Fejenord je prošle godine konstantno gledao u leđa PSV-u i prvenstvo je završio sa sedam bodova zaostka u odnosu na šampiona, mada je osvojio čak 84 poena što bi gotovo svake sezone bilo dosta za titulu, ali "filipsovci" su bili neprikosnoveni i doživeli su samo jedan poraz tokom čitave kampanje.

Pored toga, domaćini su osvojili kup i tako krunisali dosta solidnu sezonu, a novu su otvorili osvajanjem još jednog trofeja pošto su u Superkupu nadmašili PSV u neverovatno zanimljivoj utakmici.

Viđen je veliki broj preokreta na tom susrtetu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nakon 4:4 u regularnom delu Fejenord je bio smireniji pri izvođenju jedanaesteraca i zasluežno je slavio.

Prošle godine, "ponos juga" je dominirao na "De Kajpu", kod kuće je na 17 utakmica postigao čak 51 gol i ta napadačka produkcija je bilo osnova njegovih odličnih igara.

Što se tiče promena u ekipi, najveća je ona na klupi jer je klub nakon veoma uspešnog mandata napustio Arne Slot kojeg je zamenio doskorašnji šef struke Brajan Priske.

Od igrača otišao je Mats Vifer koji u transferu vrednom 30 miliona evra pojačao Brajton, a kao zamena doveden mu je Ondrej Ingr koji je na želju trenera doveo Ondrej Lingr iz Sparte.

Sa druge strane, Viljem drugi se nakon dve godine izostanka vraća u elitu, osvojio je drugu ligu i cilj će mu biti stabilizacija i opstanak u Erediviziji.

Gosti nisu mnogo menjali tim preko leta i to možda bude problem, pošto je pitanje da li trenutni sastav ima kvalitet da se takmiči u najjačem rangu holandskog fudbala.

Očekujemo dominantno izdanje Fejenorda koji je poznat kao veoma jaka domaćinska ekipa i verujemo da Viljem nema šta da traži na "De Kajpu".

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!