BRNABIĆEVA NA PITANJE "NOVOSTI": Izjava Kokanovića licemerna, smetaju mu Šolc i Ursula, ali zato brani sekirom najvećeg lobistu za "Kosovo"

Novosti online

16. 07. 2024. u 12:10

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je za "Novosti" da je izjava Zlatka Kokanovića o Olafu Šolcu i Ursuli fon der Lajen krajnje nekorektna i krajnje licemerna.

БРНАБИЋЕВА НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Изјава Кокановића лицемерна, сметају му Шолц и Урсула, али зато брани секиром највећег лобисту за Косово

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Na pitanje "Novosti" kako komentariše izjavu Zlatka Kokanovića da Olaf Šolc i Ursula fon der Lajen nisu dobrodošli u Srbiju, ako dolaze zbog litijuma, Brnabićeva je rekla: 

- Zanimljivo da to dolazi od čoveka koji je doveo Violu fon Kramon, koja je najveći lobista za nezavisno Kosovo. Ne postoji veći lobista od nje. Nju je doveo, branio je sekirom, valjda od svojih komšija. Ali Ursula fon der Lajen, žena koja kaže, ako išta ima veze sa litijumom, kaže da to mora da se uradi u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Nije dobrodošla, ali najveći lobista je dobrodošao i od komšija je brani sekirom. Olaf Šolc je predsednik vlade Nemačke, zemlje čije kompanije zapošljavaju u Srbiji preko 90.000 ljudi. Za mene je on prilično dobrodošao. Da li se politički ne slažemo po mnogim stvarima - da. Da li nam je važna zemlja - apsolutno. Dakle, Viola je dobrodošla, ali Usrula i Šolc nisu. Ja ne znam koliko nam je EU dala novca na projekte za zaštitu životne sredine. Izjava krajnje nekorektna i krajnje licemerna. Ja kada sam dolazila u Loznicu 2021, nisam videla gospodina Kokanovića, niko nije došao da mi kaže u tom trenutku, ljudi, nemojte, ovo je loše. To je bilo 2021. godine, kada su oni prodavali svoju zemlju. I ovaj Đedović, što mu je žena bila kandidat za gradonačelnika Loznice, i Marko Blagojević, prodao zemlju za 717.000 evra. Ovi Petkovići, što danas govore protiv Rio Tinta. Tada je Rio Tinto bio dobar. Šta se onda desilo? Ja u Skupštini grada Loznice, svi presrećni, ne mogu da veruju da se to dešava Srbiji - rekla je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)