VUČIĆ RAZGOVARAO SA SILJANOVSKOM DAVKOVOM: Na Ilindan zajedno u manastiru Prohor Pčinjski, jedni drugima možemo najbolje da pomognemo

Novosti online

23. 07. 2024. u 15:40

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednicom Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА СИЉАНОВСКОМ ДАВКОВОМ: На Илиндан заједно у манастиру Прохор Пчињски, једни другима можемо најбоље да помогнемо

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Srdačan razgovor sa predsednicom @gordana_siljanovska_davkova o najvažnijim pitanjima naših bilateralnih, a posebno ekonomskih odnosa, kao i o mestu Srbije i Severne Makedonije na agendi proširenja Evropske unije i međusobnoj podršci na #EU putu.

- Predsednica Severne Makedonije je zahvalila na pomoći koju je Srbija pružila u gašenju požara, te sam istakao da je značaj regionalne saradnje upravo u tome što jedni drugima možemo najbolje i najbrže da pomognemo.

- Dogovorili smo se da na Ilindan zajedno posetimo manastir Prohor Pčinjski, što će ujedno biti odlična prilika za dodatno učvršćivanje veza između naša dva naroda.

- Iskoristio sam priliku da uvaženu koleginicu pozovem da poseti Srbiju, kako bismo konkretizovali neke od planova koji će našu saradnju podići na viši nivo - napisao je Vučić na svom instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?