ŠEŠELJ O VRAĆANJU SRPSKE VOJSKE I POLICIJE NA KOSOVO I METOHIJU: Ne sme biti nekih naglih poteza, ali reakcija mora da bude odlučna

Novosti online

13. 09. 2024. u 15:17 >> 15:26

SRBIJA mora da zauzme oštar stav i da na sve moguće načine podrži Srbe koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji, kaže predsednik SRS dr Vojislav Šešelj.

ШЕШЕЉ О ВРАЋАЊУ СРПСКЕ ВОЈСКЕ И ПОЛИЦИЈЕ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Не сме бити неких наглих потеза, али реакција мора да буде одлучна

Foto: N. Skenderija/I. Marinković/ilustracija

Kada je u pitanju odlučna vojno-policijska akcija, Šešelj je rekao da bi on sačekao da se završe izbori u SAD u nadi da će Donald Tramp da pobedi.

- Tramp nije ušao ni u jedan rat za vreme svog mandata, tako da je za očekivati da i ovde neće brzopleto ulaziti u rat, a pretpostavljam da prilično shvata situaciju na Kosovu i Metohiji - kazao je lider radikala za Hepi TV.

Šešelj je ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji vrlo delikatna.

- Ne sme biti nekih naglih poteza, ali reakcija mora da bude odlučna. Hitno je potrebno zahtevati sednicu SB i zahtevati da se vrati posredništvo u pregovorima iz EU u SB i treba zapretiti. Mi više nemamo kud i moraćemo da vojno intervenišemo. Srbe svakog dana hapse, premlaćuju... - izjavio je predsednik SRS.

Šešelj je rekao da očekuje da Rusija vrlo brzo završi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

- Onda će i nama laknuti - kazao je lider radikala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?