''MNOGI SU KROZ ISTORIJU POKUŠALI DA UGASE NAŠ SRPSKI NAROD'': Andrija Mandić povodom 29 godina akcije ''Oluja''

Novosti online

03. 08. 2024. u 16:27 >> 16:35

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je, povodom 29 godina od hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", u kojoj je skoro 2.000 Srba ubijeno, a 220.000 proterano, da za srpski narod nema smrti, ima samo seoba.

МНОГИ СУ КРОЗ ИСТОРИЈУ ПОКУШАЛИ ДА УГАСЕ НАШ СРПСКИ НАРОД: Андрија Мандић поводом 29 година акције Олуја

Foto: Demokratski front

- Ne postoji srpska duša koju 4. avgusta ne probudi oluja bolnih sećanja na nepregledne kolone svojih sunarodnika, koji napuštaju svoja vekovna ognjišta u nadi da će sačuvati ono što im je u tom momentu jedino i preostalo, vlastite živote - naveo je Mandić u saopštenju, dodajući da nema Srbina koji u toj koloni nije imao nekog bližnjeg.

Naveo je da Srbi ''sa tugom i hrabrošću i ponosom u srcima'' šalju poruku da postoje i da znaju ko su i odakle potiču, kao i da čuvaju sećanje na one koji izgubili živote ''kako bi naš narod danas vaskrsao''.

On je istakao da niko nije mogao da poveruje da će se pred sami početak 21. veka u Evropi desiti progon jednog naroda sa teritorije na kojoj je živeo još od 14. veka.

- Mnogi su kroz istoriju pokušali da ugase naš srpski narod i unište svako sećanje na njega - manastire, crkve, gradove i sela, ali uprkos svemu, mi smo i dalje tu. Za srpski narod ne postoji smrt, jer je on postojan i utemeljen pre svega u svojoj veri pravoslavnoj, već kao što to reče veliki Miloš Crnjanski - za nas postoje samo seobe - naveo je Mandić.

Hrvatska vojno-policijska akcija "Oluja" počela je 4. avgusta 1995. godine napadom na tadašnju Republiku Srpsku Krajinu, a u njoj je skoro 2.000 Srba ubijeno, a 220.000 proterano.

BONUS VIDEO: MANDIĆ GLASAO NA IZBORIMA: Lider DF dao svoj glas u Podgorici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!