uživoRAT U UKRAJINI: Oslobođena Novoselovka Prva; Oboren ukrajinski Su-27

Novosti online

04. 08. 2024. u 07:48 >> 12:58

RAT u Ukrajini, 893. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Ослобођена Новоселовка Прва; Оборен украјински Су-27

Foto: Profimedia

Pripadnici protivvazdušnih snaga grupe Sever, Oružanih snaga Rusije uništili su bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine Leleka-100 pomoću PVO sistema Tor-M2. Posada helikoptera Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije raznela je utvrđeni položaj protivnika u zoni odgovornosti grupe Sever.


Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

▪Oružane snage Rusije oslobodile su naselje Novoselovka Prva u Donjeckoj Narodnoj Republici;

▪Sistemi PVO oborili su ukrajinski avion Su-27;
▪Grupa „Sever“ izvela je napad na položaje četiri neprijateljske brigade, odbila dva kontranapada, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosiili su oko 190 vojnika;
▪Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni grupe „Zapad“ iznosili su 490 vojnika, tri tenka, od kojih su dva Leopard;
▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 690 vojnika u zoni grupe „Jug“;
▪Ruske trupe pogodile su skladište goriva i skladište bespilotnih letelica Oružanih snaga Ukrajine;
▪Više od 160 dronova, od kojih su 82 van zone specijalne vojne operacije, uništeno je ruskim sistemima PVO.

"Velt" piše: Zelenskom ne ostaje ništa drugo nego da se priprema pregovore

Vladimiru Zelenskom ne preostaje ništa drugo nego da počne sa pripremama za pregovore, jer situacija tokom sukoba postaje sve bezizlaznija za Oružane snage Ukrajine, piše Velt.

Kako proizilazi iz teksta, ukrajinskoj vojsci nedostaje ljudstvo, oružje i municija. Najnepovoljnija situacija za Oružane snage Ukrajine je u Donjeckoj oblasti, gde će Oružane snage Rusije uskoro probiti odbranu na nekoliko pravaca.

Paralelno s tim, ističu autori, zapadne zemlje odbijaju da povećaju tempo vojne pomoći Ukrajini.

Ima mrtvih u napadu na Šebekino

U napadu na grad Šebekino, Belgorodska oblast, poginula je jedna osoba, napisao je na tvom telegram kanalu gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

„Na veliku žalost, u Šebekinu je u napadu dronom na stambenu zgradu poginuo jedan civil. Žena je preminula od zadobijenih rana na licu mesta“, napisao je on.

Lebedev o uspesima u Čugujevu

U Čugujevu, u Harkovskoj oblasti, uništeno je ukrajinsko skladište sa tehnikom i velika grupa ukrajinskih militanata u četiri udara, rekao je za Sputnjik koordinator proruskog pokreta otpora iz Nikolajeva Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje kolege.

„Oko 23.00 izveden je napad uz pomoć četiri projektila u gradu Čugujev... Prema podacima otpora, na aerodromu u Čugujevu gađano je skladište sa municijom i tehnikom. Uništena je velika grupa nacista“, rekao je sagovornik agencije.

Uništen utvrđeni položaj protivnika u zoni odgovornosti grupe Sever

Posada helikoptera Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u zoni odgovornosti grupe Sever, Oružanih snaga Rusije uništila je utvrđeni položaj protivnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Posada vojne avijacije na helikopteru Ka-52 izvela je udar nevođenim avionskim projektilima na neprijateljsko uporište i ljudstvo u zoni odgovornosti grupe Sever. Udar je izveden nevođenim avionskim projektilima S-8 i vođenim avionskim projektilima Vihr“, navodi se u tekstu.

Napominje se da je nakon upotrebe raketa posada izvela protivraketni manevar, oslobodila toplotne zamke i vratila se na poletni aerodrom.

Uništena Leleka-100

Pripadnici protivvazdušnih snaga grupe Sever, Oružanih snaga Rusije uništili su bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine Leleka-100 pomoću PVO sistema Tor-M2, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„U zoni SVO, posade protivvazdušnih raketnih sistema PVO grupe snaga Sever nastavljaju da danonoćno osiguravaju vojnicima pouzdan štit od pretnji iz vazduha… Ovog puta tokom prikrivanja jedinica koje obavljaju borbene zadatke, pripoadnici PVO grupe „Sever“ otkrili su i uništili bespilotnu letelicu Leleka-100, Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da se vojnici u posade protivvazdušnih raketnih sistema Tor-M2 efikasno bore protiv neprijateljskih aviona, izviđačkih bespilotnih letelica, balističkih raketa i jurišnih dronova. Mogućnosti kompleksa omogućavaju posadama da obezbede pouzdanu zaštitu trupa tokom marša, uspostavljanja prelaza, zauzimanja područja, kao i vatrenih položaja raketnih snaga i artiljeraca.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)