KIKS PARTIZANA PRED VEČITI DERBI: Crno-beli izgubili od OFK Beograda (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

15. 09. 2024. u 21:01

FUDBALERI Partizana doživeli su prvi poraz ove sezone u Superligi Srbije, pošto su u 8. kolu izgubili u Zaječaru od OFK Beograda sa 3:2.

КИКС ПАРТИЗАНА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Црно-бели изгубили од ОФК Београда (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Posle osam i po godina su se u zvaničnoj utakmici sastali "romantičari" i crno-beli. Kao i tog 21. februara 2016. godine i sada se radovao tim sa Karaburme.

Prvo poluvreme bilo je veoma sadržajno. Čak tri pogotka postignuta su u uvodnih 45 minuta, a već posle 18 minuta na semaforu je stajalo 1:1.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Igrao se 15. minut kad je Aleksandar Filipović doveo goste u vođstvo. Odlično se snašao posle centaršuta Ibrahima Zubairua i glavom je matirao Balšu Popovića.

Ipak, nije domaćinu dugo trebalo da poravna rezultat. Samuel Ovusu je dobio loptu na desnoj strani, uneo ju je u sredinu i udarcem levom nogom postigao sjajan gol.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

To je bio ujedno prvi pogodak koji je tim Aleksandra Stanojevića primio ove sezone u domaćem prvenstvu.

Kada je delovalo da će se sa tim ishodom otići na odmor, pojavio se odlični Zubairu. Dobio je bivši fudbaler ubskog Jedinstva loptu u prostor od Bibarsa Natha, potom umakao Ebenezeru Ananu i udarcem u dalji ugao zatresao mrežu OFK Beograda.

Drugo poluvreme je takođe bilo uzbudljivo. Najbolje prilike za goste propustio je rezervista Đorđe Jovanović. Imali su i "romantičari" nekoliko opasnih napada, i uspeli su drugi put da stignu do izjednačenja, a potom i preokreta.

Igrao se 85. minut kad je Mario Jurčević igrao rukom posle pokušaja Nikole Mituljikića. Loptu je na belu tačku namestio Aleksandar Paločević i bio je precizan.

Do potpunog preokreta OFK Beograd je došao u šestom minutu nadoknade. Mituljikić je probio po desnoj strani, progirao je Filipa Stojilkovića kome nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

Partizan na ovaj način ne dočekuje u dobrom raspoloženju večiti derbi protiv Crvene zvezde koji se igra 23. septembra u Humskoj.

Crno-beli su trenutno šesti na tabeli sa 11 bodova, tim sa Karaburme je na poziciji tri sa 16.

OFK Beograd - Partizan 3:2 (1:2)

Stadion: "Kraljevica" (Zaječar). Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Milan Stefanović (Beograd). Strelci: Ovusu 18, Paločević 85 pen, Stojilković 90+6 (OFK Beograd) - Filipović 15, Zubairu 40 (Partizan).

OFK Beograd (4-2-3-1): Popović - Gobeljić (od 88. Lazić), Vukičević, Đermanović, Anan - Ado, Paločević - Ovusu (od 88. Momčilović), Knežević (od 90+3. Stanojlović), Cvetković (od 61. N. Mituljikić) - Vlajte (od 62. Stojilković).

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Kovač (od 86. Nikolić), Natho (od 79. Šćekić) - Goh (od 46. Arijaga), Zahid, Zubairu (od 59. Trifunović) - Kalulu (od 59. Đ. Jovanović).

 

Drugo poluvreme: OFK Beograd - Partizan 3:2

90+6' - OFK BEOGRAD VODI! Šok za Partizan. Filip Stoilković je postigao gol. Ostao je sam na drugoj stativi i nije mu bilo teško da smesti loptu u mrežu posle dodavanja Mituljikića.

90+5' - Mogao je OFK Beograd do celog plena. Nihad Mujakić je napravio kardinalnu grešku. On je predao loptu u noge Stanojloviću kome je Jovanović dva puta odbranio udarac.

90+4' - Utakmica je produžena za pet minuta.

87' - Zamalo da Partizan odmah vrati vođstvo. Arijaga je šutirao glavom nakon kornera koji je izvao Zahid, ipak Popović se sjajno bacio i odbranio je šut.

86' - GOL! "Romantičari" su poravnali rezultat. Aleksandar Paločević je veoma sigurno izveo penal i udarcem po sredini je zatresao mrežu.

85' - Penal za OFK Beograd. Mituljikić je glavom odigrao loptu, a ona je u ruku pogodila Marija Jurčevića i sudija Stefanović je odmah pokazao na belu tačku.

79' - Iz igre izlazi veoma dobri Natho, a iskusnog Izraelca je zamenio Aleksandar Šćekić.

77' - Još jednu odličnu loptu u prostor je poslao Natho i opet se Jovanović našao u prilici. Njegov šut je zaustavio dobri Balša Popović.

66' - Dobar napad OFK Beograda. Mituljikić je uposlio Stoilkovića koji je izašao sam ispred Jovanovića, ali u poslednji čas se pojavio Filipović i izbio loptu.

61' - Dve promene u domaćem timu. Vlajte i Cvetković su izašli, na teren su ušli Stoilković i Nikola Mituljikić.

61' - Obično iz ovakvih pozicija Zahid šutira bolje. Primio je loptu na nekih 14 metara i poslao je loptu visoko preko gola.

59' - Mogao je Jovanović odmah po ulasku u igru da se upiše u strelce. Natho je uposlio napadača koji je šutirao iz odlične poziciji, no sjajno je reagovao Balša Popović.

58' - Još dve izmene u redovima crno-belih. Meč su završili Ibrahim Zubairu i Aldo Kalulu. Njih su zamenili Nemanja Trifunović i Đorđev Jovanović.

49' - Arijaga je šutirao iz slobodnog udarca, ali lako je to bilo za Popovića koji je bez većih problema zaustavio pokušaj fudbalera iz Hondurasa.

48' - Prvi žuti karton pokazao je sudija Milan Stefanović, dobio ga je Edmund Ado zbog toga što je sa leđa za dres povukao Stefana Kovača.

46' - Napravio je Aleksandar Stanojević prvu izmenu. U svlačionici je ostao Jung Džun Goh, a na terenu će biti Kervin Arijaga.

Prvo poluvreme: OFK Beograd - Partizan 1:2

45+1' - Završeno je prvo poluvreme u Zaječaru!

43' - Zamalo da bude 2:2. Nezgodnu loptu je u kazneni prostor Partizana poslao Ovusu, loptu niko nije dirao i ona je odskočila ispred Jovanovića koji je uspeo nakako da reaguje i izbaci je van terena.

40' - NOVI GOL U ZAJEČARU! Natho je poslao fantastičnu loptu za Zubairua koji je pobegao Ananu i udarcem u dalji ugao matirao Balšu Popovića.

38' - Nakon veoma dobrih pola sata, opao je tempo igre. Borba se uglavnom vodi na sredini terena i nema mnogo opasnih napada.

26' - Još jedan dobar napad gostiju. Oštru loptu poslao je Goh u kazneni prostor, tamo je bio Kalulu, no opet je šutirao preko gola. Tražili su igrači kluba iz Humske penal, ali sudija Milan Stefanović nije pokazao na belu tačku.

21' - Kakva utakmica u Zaječaru! Nova velika šansa za Partizan. Opet je Kalulu izašao ispred Popovića, ali golman "romantičara" je uspeo nekako da reaguje i ne dozvoli fudbaleru iz DR Konga da postigne gol.

18' - GOL! Odmah je OFK Beograd izjednačio! Samuel Ovusu je probio po strani i sjajnim udarcem matirao Jovanovića. Ovo je inače prvi primljen gol crno-belih u Superligi Srbije ove sezone.

15' - PARTIZAN VODI! Poveli su gosti. Dobro je centrirao Zubairu sa desne strane, a sve je dobro pratio Aleksandar Filipović i glavom je zakucao loptu u mrežu.

13' - Sada šansa za crno-bele. Natho je sjajno proigrao Zubairua ispred kog je u poslednji čas reagovao Đermanović, lopta se odbila do Alda Kalulua, čiji udarac je bio izblokiran i gosti su dobili samo korner iz kog nisu zapretili.

12' - Velika prilika za domaće. Glavom je posle centaršuta iz kornera šutirao Vukičević, no lopta je otišla preko gola koji čuva Aleksandar Jovanović.

8' - Krenuo je u kontranapad Partizan, Aldo Kalulu je poslao loptu na drugu stativu, ipak dobro je bio postavljen Marko Gobeljić i otklonio je opasnost.

7' - Prva ozbiljnija situacija na utakmici. Bibars Natho je izveo slobodan udarac, ubacio je loptu u kazneni prostor rivala, ali odbrana "romantičara" je uspela dobro reaguje.

5' - Utakmica je na kratko prekinuta zbog toga što lopta nije bila dovoljno naduvana. Inače, OFK Beograd na ovoj utakmici vodi pomoćnik Đorđe Ivelja, pošto šef stručnog štaba Simo Krunić odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona koji je dobio na utakmici protiv kragujevačkog Radničkog.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Kraljevica" u Zaječaru!

Sastavi timova:

OFK Beograd (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Vukičević, Đermanović, Anan - Ado, Paločević - Ovusu, Knežević, Cvetković - Vlajte.

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Kovač, Natho - Goh, Zahid, Zubairu - Kalulu.

Uoči meča:

Tog 21. februara 2016. godine "romantičari" su trijumfovali su posle preokreta sa 2:1. Crno-beli su poveli preko Darka Brašanca, a pobedu ekipi sa Karaburme doneli su Vladimir Jovović i Marko Pavlovski.

Što se ove utakmice tiče, Partizan je favorit, ali izabranici Aleksandra Stanojevića u poslednja dva meča nisu pobedili, niti postigli gol. Odigrali su protiv IMT-a i Vojvodine 0:0.

Ekipa koju sa klupe predvodi Simo Krunić pre pauza zbog utakmica reprezentacija je pobedila Napredak sa 1:3. Tokom pauze su obe ekipe doživele promene u timu. Partizan je ostao bez Mateusa Saldanje i Ksandera Severine, a doveo je Papea Furera, Mihajla Ilića i Marka Kerkeza. Sa druge strane OFK Beograd je napustio najbolji strelac Aleksandar Kahvić.

Crno-beli su odigrali pet utakmica i osvojili su 11 bodova, "romantičari" su na sedam mečeva skupili 13 bodova.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)